okey

Páginas: 4 (859 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2013

CONTEXTUALITZACIONS HISTÒRIQUES DELS PERÍODES DE L’ART GREC
Període Arcaic (VIII – VI a.C) :
L'art arcaic s'emmarca totalment en un context urbà, a la polis o ciutat grega, per tant es realitzapel gaudi estètic i la comprensió del món dels ciutadans grecs. Podem establir un paral · lelisme entre l'origen i el desenvolupament de l'art grec amb l'origen i desenvolupament de les ciutatsgregues. Per tant, les polis gregues van a representar els nuclis de demanda i de producció artística.
Hi ha dos fets històrics fonamentals en el període arcaic per la seva projecció en la produccióartística: les colonitzacions gregues i el govern dels tirans a la polis gregues del segle VI i 1a meitat del V.
Les colonitzacions gregues
A partir del segle VII , històricament les polis gregues , és adir, les ciutats-estat, estan ja configurades i desenvolupades. Basen el seu desenvolupament econòmic en l'agricultura i la possessió de terres ja que és l'element fonamental per al desenvolupament dela ciutat.
En els segles VII i VI a.C. dos factors van determinar el fenòmen de les colonitzacions gregues. Aquests dos factors són: la pressió demogràfica i la manca de terres aptes per al cultiu.Aquests dos fets són les causes que al llarg d'aquests segles la població grega de les polis situades a la península, inicien un procés de migracions cap a altres àmbits geogràfics amb la finalitat debuscar terres aptes per a l'agricultura o llocs estratègics per al comerç que els permetin assentar-se i fundar noves polis o ciutats gregues .

Es dirigeixen a la zona de l'Egeu i l'àmbit Oriental,concretament. En aquesta zona i en les costes del Mar Egeu es funden noves polis gregues. L'altra zona és el mediterrani occidental i es formen polis gregues sobretot a Sicília i sud d'Itàlia.Període clàssic (VI – V a.C)
El classicisme grec cobreix aproximadament els segles V i IV aC, durant els quals Atenes domina l'Egeu i part de la Mediterrània.
El segle V comença amb les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • okey
  • okey
  • okey
  • okey
  • okey
  • Okey
  • okey
  • OKEY

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS