Or gens de la Creu Roja

Páginas: 3 (596 palabras) Publicado: 8 de junio de 2015
Orígens de la Creu Roja


Una idea de Henry Dunant
La Creu Roja és la primera de les grans organitzacions humanitàries , tal com les entenem avui dia. L’entitat neix a partir d’una idea d’HenryDunant (Ginebra, 1828 - Heiden, 1910), un home de negocis suís que, des de ben jove, es va preocupar per ajudar els col·lectius més desvalguts de la societat.
El 1859, Dunant va ser testimoni de labatalla de Solferino, un enfrontament que va tenir lloc en aquesta localitat de la Llombardia entre tropes franco-sardes i austríaques. Allà, va poder presenciar com els soldats ferits en combat erenabandonats al camp de batalla i morien desemparats per manca d’assistència mèdica. Juntament amb un grup de dones de la zona, Dunant va assistir personalment els soldats ferits.
A partir d’aquí, HenryDunant va tenir la idea de crear societats de socors en temps de pau que tindrien la missió d’assistir els ferits de guerra sense fer distincions de seguretat o religió i que comptarien amb l’acció devoluntaris entusiastes i perfectament qualificats. Dunant va donar a conèixer aquesta idea amb la publicació del llibre Record de Solferino el 1862.

Creació de la Creu Roja
El 1863, Dunant i quatreciutadans suïssos més (Moynier, Dufour, Appia i Maunoir) es van reunir per crear el Comitè Internacional de Socors per als Militars Ferits, el germen de la Creu Roja. L’objectiu dels creadors de la CreuRoja era implicar els principals estats europeus per arribar a acords pel que fa a l’atenció mèdica dels ferits de guerra. Per això, van convocar una conferència internacional a Ginebra el 1863 que vareunir representants de 14 estats europeus i que va servir per aprovar una sèrie de resolucions que haurien de ser ratificades en una posterior conferència diplomàtica.
Tot i que encara es trobava enprocés de constitució, el 1863 la Creu Roja ja va dur a terme la seva primera actuació humanitària durant la guerra dels Ducats, que enfrontava Dinamarca i les tropes austro-prussianes.
L’agost de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la creu roja
  • Las Lunas Rojas Y El Temible D A Del Se Or
  • La gens
  • gens
  • LA GENS
  • La gens
  • La gens
  • Los gens

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS