organitzacio

Páginas: 12 (2905 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2014
L’organització com unitat d’anàlisi
Objectius

Consideracions importants

En aquesta pac es pretenia (amb els recursos teòrics que es facilitaven en els mòduls), acostar-nos al món real de les organitzacions i que d'una forma pràctica us apropessiu a la política i el poder organitzacional. Les organitzacions són estructures que estan en canvi constant, on els canvis socials, polítics,econòmics, tecnològics, etc... formen part de la quotidianetat. I si a la complexitat externa li afegim la pròpia complexitat interna ens adonem que casos com el que us presentem a la pac és d'allò més habitual. Encara que no existeix cap fòrmula que es pugui aplicar en funció del problema que tenen les organitzacions, sí hem d’analitzar i diagnosticar el problema en primer lloc i de prendre una decisióentre l'ampli ventall que tenim de possibles intervencions i models teòrics.

Aquesta pac pretenia ser una aplicació de tot això, amb una aproximació a l’organització des d’una perspectiva política, a més de la percepció del poder i les seves estratègies i tàctiques.

En general s'han cobert els objectius de la pac, ja que heu traslladat els models i conceptes teòrics dels mòduls al casplantejat.

Primer, havieu d’analitzar la informació del cas, tant la situació actual de l’organització i que ja vau analitzar a la pac1 (organització tancada) conjuntament amb la situació actual i els canvis que es volien introduir per part del nou Alcalde. En un cas real hauríem d'haver controlat totes les variables, internes i externes, però en el cas fictici i amb la informació que s’usfacilitava podíeu arribar a establir un diagnòstic de situació de partida, de manera que us permetés fer l'anàlisi teòrica i la intervenció posterior, reflexionant i argumentant en relació els objectius de la pac: poder i política organitzacional.

A la primera pregunta heu respost de manera molt similar quant a l’explicació del poder i les seves maneres d’expressar-lo, així com les estratègies itàctiques utilitzades. La pregunta ha estat valorada positivament en funció de l’aplicació teoria-pràctica. Les estratègies i tàctiques aplicades majoritariament han estat: “col·laboradors leials, dividir per regnar i manteniment d’aliances”. Si s’han argumentat altres estratègies, com per exemple “el pas a pas” i si estan ben argumentades des de la seva vessant teòrica i en relació al cas:(exemple:L’alcalde ha de conseguir posar en marxa alguns dels objectius del disseny organitzatiu i a partir d’aquí haurà obtingut l’èxit que incrementarà el seu poder”), es valoren de la mateixa manera.
Quant a la manera d’expressar el poder us heu limitat a : descendent, ascendent, etc..., però no heu parlat de models: racional-burocràtic, natural polític... Els que sí heu explicat els mdoelsteòrics, i heu utilitzat altres models, ho havieu de contextualitzar adequadament, i especificar molt clarament el perquè. En la situació actual parlem d’un model racional burocrátic, com autoritat formal inqüestionable, però no és el model que aplica el nou alcalde, ja que es cerca un canvi de l’organització basada en processos, estructures planes, per la qual cosa també necessitarà aplicar el modelnatural-polític, el qual té en compte els diferents grups. En canvi l’exalcalde, el qual sempre ha aplicat un model racional–burocràtic, no únicament per la legitimitat que tenia, sinó com a model de funcionament. No obstant això, amb la nova situació pretén expressar el poder de manera lateral, però atenció ¡¡ no com a model interioritzat de funcionament en una organització, sinó per tractard’influir en persones d’igual categoría. Tenint en compte aquesta característica del model natural polític, podríem dir que hi ha una part d’expressió d’aquest model, però no seria el model que utilitza com a funcionament d’una organització, tenint en compte que aquest model abarca els interessos del grup, cosa que l’exalcalde no té en compte.
Per tant a l’hora d’aplicar un model o un altre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Organització d'empresa
  • Organització territorial
  • Organitzacio Escolar
  • Organització
  • L¡organització eopnòmica de les societats
  • Organització Dels Processos De Venda
  • Organització Mundial del Comerç
  • organització i gestió de la biblioteca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS