Organització territorial

Páginas: 3 (608 palabras) Publicado: 14 de abril de 2014
1. En quin tipus d’acte es conté la declaració de sobirania i la proclamació sobre el dret a decidir? Quin valor jurídic té?
Aquest acte resolutiu és la reunió de l’òrgan de govern de produccióparlamentària nomenat Ple del Parlament que reuneix a tots els membres de una cambra a convocatòria del seu president, i es prenen aquelles decisions més rellevants. En aquest cas es debat sobrel’aprovació de la declaració de sobirania i dret a decidir del poble català.
Jurídicament no és vinculant perquè té una naturalesa jurídica indeterminada. Les resolucions són actes jurídics atípics que noté un rang normatiu vinculant, sinó que és presenta com una declaració d’intencions expressada per la majoria dels grups parlamentaris que configuren la cambra parlamentària escollida democràticamentpels ciutadans catalans. No parlem d’una incidència jurídica perquè una resolució està contemplada com acte sui generis no obligatori. És a dir, són actes normatius de naturalesa jurídica imprecisaque deriven del compromís adquirit per les institucions respecte determinats assumptes i accions (en aquest cas, com es fixa en el preàmbul és el compromís que té la cambra parlamentària amb el poblecatalà com a representats de la seva voluntat que ha expressat mitjançant manifestacions o reunions populars la intenció a ser un estat propi que permeti l’autogovern).
2. Quins problemes jurídicspot plantejar? Identifiqueu els preceptes constitucionals i estatutaris que poden entrar en conflicte amb la Declaració.
Algunes de les directrius fixades en aquest procés per aconseguir el dret al’autodeterminació i el dret a decidir del poble català poden ser interpretades com contràries a la Constitució Espanyola, que és identificada com la norma suprema i que té primacia en el sistema de fonts.D’aquesta manera, pot interpretar-se la declaració de la nació catalana com una intenció rupturista i en contra del article 2 de la Constitució que es fonamenta en la indissolubilitat de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Organitzacio ce
  • Organització d'empresa
  • Organitzacio Escolar
  • lo territorial
  • Territorialidad
  • Territorialidad
  • Territorialidad
  • territorial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS