Origen Jjoo Antiguos y Modernos

Páginas: 4 (976 palabras) Publicado: 15 de abril de 2012
Origen

JOCS OLÍMPICS ANTICS

Els Jocs Olímpics Antics van ser festes religioses, culturals i esportives celebrades en l’antiga Grecia en honor als deus suprems. Es van fundar el 776 aC, segonsla major part de les investigacions que s’han portat a terme, però es probable que aquesta data no sigui exacta. Hi ha altres teories menys probables sobre l’any de fundació d’aquests jocs, como perexemple el 884 aC o el 704 aC.
El lloc de celebració dels jocs era concretament a Olimpia, al peu del turó Kronion, en territori de la Èlide, limitant al sud amb el riu Alfeu , al oest amb el riuCladeu, al nort amb el turó citat i al est amb la colina de Pisa en una petita esplanada d’1 km d’ample on s’aixecaven monuments i temples , entre ells una gegantesca estàtua de Zeus.

Hi ha diversesllegendes o mites sobre l’origen dels Jocs Olímpics. Un dels mites més populars identifica Hèrcules y Zeus, pare dels progenitors dels Jocs. Segons una llegenda citada per Píndar, va ser Hèrcules quiva anomenar "Jocs Olímpics" a una sèrie d’esdeveniments esportius en honor al seu pare Zeus i va establir la costum de celebrar-los cada quatre anys. Amés, el mite diu que després de completar els seusdotze treballs, va construir l’estadi olímpic com un honor a Zeus. Al acabar-lo, es va dirigir en línea recta de 200 esglaons i anomenar aquesta “distancia Stadion”, que més tard es convertí en unaunitat de distancia.
Una altre versió indica que Hercules va establir les Olimpíades com una manera de netejar el pecat d’haver matat al rei Augies. Aquests jocs van anar desapareixent paulatinament.En el segle IX aC Iphitos, rei d’Èlide, va consultar a Pitia sobre el que havia de fer per salvar el seu país de la pesta i el pillatge de les guerres. Pitia li va contestar que havia de restablir elsjocs d’Olimpia. En l’any 884 aC Iphitos amb Licurg, rei d’Esparta, van acordar restablir els mateixos, declarant que Olimpia seria inviolable durant el transcurs dels Jocs i que l’organització...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MODA ANTIGÜA
  • Antiguos modernos
  • Moda antigua
  • Antiguos y modernos
  • origen de la moda
  • Medios de comunicacion antiguos y modernos
  • Moda en el eipto antiguo
  • La querella de los antiguos y los modernos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS