Ortesis

Páginas: 14 (3444 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
TEMA 9.DISSENY DE L’ORGANITZACIÓ
1. El disseny de l’organització i la relació amb l’estratègia.

* ELEMENTS DE LA ORGANITZACIÓ:
-Treball: activitat bàsica que es desenvolupa en l’organització i que és inherent als objectius que està persegueix,es porta a terme dia a dia. Algunes de les característiques bàsiques d’estos elements condicionen el disseny de l’organització:
*Separabilitat del treball: grau en que es pot identificar la productivitat marginal de cada membre del grup. El grau de separabilitat ve determinat per limitacions físiques o intel·lectuals. Per exemple, per a dissenyar un videojoc es requereixen professionals amb coneixement molt especialitzat i diferent.
* Freqüència dels canvis: fa referència a la variabilitat de tasques necessàries per realitzar eltreball o prestar el servici.
* Ambigüitat del treball: quan el treball és ambigu, està sotmès a nivells de incertesa i canvis imprevisibles que provoquen que siga difícil de definir i analitzar. Si per el contrari,no és ambigu passarà al contrari.
* Tipus de coneixement necessari per a realitzar el treball: hi ha tres tipus de coneixement: coneixement general -coneixements i habilitats,actituds i valors personals, útils per desenvolupar-se en gran part de les facetes vitals d’un individu; coneixement especialitzat- necessari per a realitzar un treball i exercir una funció( per exemple coneixement de tècniques de cirurgia); coneixement de circumstancies particulars- s’enquereix a partir de la experiència en un determinat context, com pot ser el cas d’una organització.-Persones: són les que integren l’organització. Ens referim als seus coneixements i aptituds, les necessitats i preferències de cada individu, les seues percepcions i expectatives, la seua historia i les seues característiques sociodemogràfiques.

-Organització informal: conjunt de relacions espontànies que es produeixen entre les persones que integren l’organització i que no han sigut prèviamentdefinides.

-Organització formal:és l’estructura organitzativa i els processos establits per organitzar i dirigir el treball de les persones en exercitant les activitats a les que es dedica l’organització. Destaquen els següents elements dins de l’organització formal:
* Jerarquia: patró de relacions de autoritat que regula les relacions entre individus i grups.
* Diferenciació: forma en queel treball és assignat a diferents grups de persones.
* Integració: manera en que es coordinen les activitats que exerceixen diferents individus i grups.
* Sistema administratiu: processos i mecanismes de control que orientes i guien les accions i les relacions de les persones que formen part de l’organització.
* PARTS DE L’ORGANITZACIÓ FORMAL

-Alta direcció(Ápiceestratégico):avarca els directius de major nivell jeràrquic de l’organització. La seua funció es que l’organització compleixca amb les metes relacionades amb la missió i satisfer les necessitats de tots els individus, grups i entitats que se relacionen. Les funcions bàsiques són: supervisió de l’organització, establir relacions amb l’entorn i analitzar el entorn, definir missió, establir metes i formularl’estratègia.
-Direcció mitja o línea mitja: integrada pels directius que es situen entre l’alta direcció i el nucli de operacions. El objectiu principal es servir d’enllaç entre els dos grups. Aquest grup apareix quan la grandària de l’organització i complexitat de l’organització impedeix als directius de nivell superior que puguen coordinar i controlar el treball del operaris. Entre les funcions que estroben: canalitzar les directrius de l’alta direcció, traslladar els alts directius d’informació sobre l’activitat de l’empresa que poden ser útils per a la pressa de decisions i ,resoldre problemes i donar suport als treballadors que depenen de la seua area.
-Nivell operatiu o nucli de operacions: inclou tots els membres de l’organització que realitzen les tasques directament relacionades amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ortesis
  • Ortesis
  • Ortesis
  • ortesis
  • Ortesis
  • ortesis
  • Ortesis
  • ortesis protesis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS