Pa Negre

Páginas: 7 (1532 palabras) Publicado: 19 de abril de 2011
PA NEGRE

FITXA TÈCNICA
Any: 2010
Tipologia: Llargmetratge
Gènere: Drama
Públic: Adults
Durada: 108'
Versió original: Català
Format: Color, 35mm, Dolby Digital
Basada en el llibre: Pa negre

Productor executiu: Isona Passola
Director: Agustí Villaronga
Guió: Agustí Villaronga
Música original: José Manuel Pagan
Direcció de fotografia: Antonio Riestra
Muntatge: Raúl RomanillosDirecció de càsting: Pep Armengol
Direcció de producció: Aleix Castellón
Direcció de so: Daniel Fontrodona
Direcció artística: Ana Alvargonzález
Ajudant de direcció: Pol Rodríguez
Vestuari: Mercè Paloma
Perruqueria i maquillatge: Alma Casal
Escenografia: Tot basat en l’època de la postguerra. El vestuari, i sobretot la il·luminació, que en tons grisos i apagats, li dona el toc de drama a totala pel·lícula.

RESUM DETALLAT:
L’historia de pa negre, està basada en l’època de la postguerra en els ambients rurals de Catalunya en aquells temps.
En aquesta pel·lícula, es mostra la vida de l’Andreu, un nen que pertany al bàndol dels perdedors i a casa seva son pobres.
Comença la pel·lícula, que es veu una escena bastant dura. Un home, va amb el seu fill en carro, i s’aturen en mig delbosc, és aleshores quan un home encaputxat mata al pare, porta el carro cap a un precipici i fa que carro, cavall i pare i fill caiguin.
L’Andreu es troba en mig del bosc quan es troba amb els dos cadàvers, el del pare i el seu fill, Dionís i Culet. Quan l’Andreu s’apropa a ells dos, el noiet encara està viu, i lesúniques paraules que aconsegueix dir és “Pitorliua”. L’Andreu va ràpid a avisar a la mare i muller dels dos morts, la Pauleta. A la poca estona les autoritats arriben al lloc dels fets i prenen declaració al nen.
Les autoritats, culpen i volen carregar-li les dues morts al pare de l’Andreu, en Farriol. Per a ajudar al seu pare, l’Andreu, investiga, i intenta esbrinar qui ha estat elculpable de tot.
Mentrestant, en Farriol parla amb la seva dona, la Florència, i diuen que el millor és que en Farriol escapi a França, ja que es veu amenaçat per les autoritats, i d’aquesta manera, fugint, les autoritats no el podran detenir. Quan això passa, la mare de l’Andreu, qui treballamoltes hores en una fabrica tèxtil, ha de treballar el doble i envia al nen a viure a la masia de la seva àvia, en mig del bosc, perquè ella no pot treballar i cuidar al nen. A casa de la seva àvia, coneix als seus tres cosins i a dues tietes.
L’Andreu fa molta amistat amb la seva cosina, la Núria, una nenaa la qual li falta una mà i a més a més, no està del tot acabada degut a totes les coses que ha hagut de viure només essent una nena. Anant pel bosc, l’Andreu, també coneix a un adolescent, al qual veu banyant-se despullat en un riu, l’adolescent en veure el nen marxa corrents i el nen decideix seguir-lo. Veu que viu en un convent a la vora del poble. Aquest jove, veu la vida d’una manera moltparticular, ja que té la mort molt a prop, els joves d’aquell convent estan malalts.
Una nit, l’Andreu descobreix que el seu pare està amagat a les golfes de la masia, que no ha marxat a França. Però l’Andreu no és l’únic que se’n adona, les autoritats també ho descobreixen, i una nit el detenen i el condemnen a mort, pels assassinats duts a terme. El nen, convençut de que el seu pare és innocentintenta esbrinar qui és el veritable assassí.
La Florència, per a treure el seu marit de la presó, decideix anar a demanar ajuda a la senyora Manubens. Aquesta li dóna una carta per a l’alcalde. Quan la Florència el va a veure, ella, amb la fi d’ajudar al seu marit, es baixa les calces davant de l’alcalde per a que aquest faci el que hagi de fer, però aquest només la fa fora del seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PA NEGRE
  • Pa negre sintesi
  • comentari de la novel·la pa negre
  • Pa negre (Català)
  • Anàlisi Pa Negre
  • Pa negre
  • pa negre
  • Pa Negre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS