Pac I, Psicologia De La Personalitat

Páginas: 7 (1714 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2012
INTRODUCCIÓ

En aquest primer mòdul hem fet una primera aproximació a tots aquells elements que constitueixen la individualitat de cada esser humà, nucli d’estudi de la psicologia de la personalitat. Així doncs, a partir d’un cas pràctic hem aprofundit en aspectes com persona, personalitat, identitat, autoconcepte, naturalesa humana, caràcter, etc. Per tal de dur a terme aquest treball, hemposat en comú les respostes, hem exposat els nostres dubtes i, per últim, ens hem distribuït equitativament les diverses tasques a realitzar. L’ajuda, guia i suport per part de totes les integrants del grup ha estat una constant en el nostre procés d’ensenyament i aprenentatge dins la dinàmica de grup.



1.

Tenint en compte que la psicologia de la personalitat s’ocupa de la variabilitatpsicològica dels éssers humans i l’experiència de la psicopedagogia en aquest camp, creiem que aquesta professional sí que pot donar pautes i fer reflexionar a la Maria per tal d’ajudar-la a superar les seves pors i inseguretats. Així doncs, pot establir un pla d’intervenció i valoració tenint presents els aspectes següents.

D’una banda, hauria de fer un anàlisi dels trets més característics de lapersonalitat de la mestra per poder conèixer millor les seves reaccions i conductes (por, inseguretat) a l’hora d’enfrontar-se a situacions noves (trasllat, robatori, nova feina, nous alumnes, nous companys de feina,etc.). Així doncs, haurà de diferenciar entre la persona i la personalitat de la Maria, és a dir, quins trets la configuren com a tal i són únics per a ella.

D’altra banda, tambépot analitzar quins factors socials, ambientals o externs la influeixen i provoquen conductes i comportaments que la desestabilitzen. A partir d’aquest anàlisi, convindria establir llargues estones de conversa per treballar aspectes com l’autoconcepte i l’autodeterminació mitjançant preguntes que la fessin reflexionar sobre la seva pròpia personalitat. Algunes d’aquestes preguntes podrien ser; Perquè creus que actues d’aquesta manera? Creus que realment el que t’està succeïnt és com tu ho estàs percebent? Com podries canviar les teves respostes? Què creus que et diferencia de les altres persones? En què creus que ets igual a les altres persones? Quins creus que són els teus punts forts? I els teus punts dèbils? Com veus a les persones del teu voltant? Com t’agradaria ser i per què? Creusque la imatge que tens del món que t’envolta és real o ve determinada pel teu estat d’ànim o per les circumstàncies que has viscut últimament? Com podries analitzar el que et passa d’una manera més objectiva?

Tot aquest conjunt de preguntes i reflexions ajudaran a la Maria a reformular el concepte que té sobre si mateixa. Això farà que vagi agafant més confiança i que tingui una visió mésestable del medi que l’envolta i de la seva situació personal. En definitiva, aquestes intervencions l’ajudaran a ser més estable a nivell emocional i social.



2.

En el cas que se’ns presenta de la Maria, nosaltres creiem que el que té més pes en la seva forma de ser i d’actuar són els factors socials.

La personalitat està directament relacionada amb el desenvolupament de la persona, teninten compte el seu ambient i les experiències viscudes. Aquesta, és una qüestió de gran rellevància a la història de la psicologia de la personalitat. Tant és així, que dins en els deu tòpics propis d’aquesta branca, que trobem en el punt 5 del modul, veiem que hi ha cinc d’aquests tòpics (4, 5, 6, 7 i 8) que parlen del paper que exerceixen els factors socials i biològics en la formació de lapersonalitat. En el tòpic cinc, sí que es debat si tenim prefixades biologicament unes maneres d'actuar, i ens diu que actualment és una idea molt qüestionada a la psicologia de la pesonalitat. Tot i així, a la majoria de teories coincideixen en que la personalitat és el producte de la construcció individual en un entorn concret i que aquests elements personals seran els moduladors de les nostres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicologia de la personalitat PAC 2
  • Pac 2 Psicologia De La Personalitat
  • Psicologia de la personalitat
  • PAC 3 Psicologia de l'educació i l'instrucció
  • Psicologia De La Personalitat
  • Historia psicologia personalitat en criminologia
  • Reflexió sobre la psicologia de la personalitat
  • Pac 0: Història I Perspectives Teòriques De La Psicologia Del Desenvolupament

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS