Pac1 psicopatologia

Páginas: 10 (2460 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2014
PSICOPATOLOGIA D'ADULTS
PRÀCTICA D'AVALUACIÓ CONTINUADA 1 (PAC-1)
 

1.1. Analitza el cas Carolina des de la perspectiva dels criteris d'anormalitat.
Criteri estadístic : Aquest criteri treballa a partir del supòsit de freqüència i de continuïtat. Allò anormal faria referència a la freqüència que es dona aquesta característica en la població. I la continuïtats faria referència a lacaracterística en qüestió i en el seu grau de excés o defecte.

En el cas de Carolina la Característica de les seus comportament davant accions repetitives de maltractament físic i psicològic cap a la seva integritat personal ens mostra que pot haver una possible psicopatologia en el moment que està acceptant i justificant reiteradament comportaments agressius cap a la seva persona.

Criterisclínics: Aquest Criteri defineixen la conducta com anormal en base a la presència de símptomes. Per tant, "anormal" o "psicopatològic" és tot allò que compleix els criteris definits per aquesta anormalitat.

Tenint en compte les pròpies apreciacions que fa la Carolina de la seva situació i el context on es donen aquestes com per exemple: “¡Aquest home acabarà amb mi! M’està matant a poc a poc... ¿Quiés en realitat? És molt llest, però és una mala persona... I al seu costat, arriba un punt que deixes de saber qui ets...”.Podem veure com la Carolina s’adona que hi ha alguna cosa que no funciona i que la esta fent patir. El context de relació de parella és insà per al seu equilibri psíquic.

Criteris socials o interpersonals: Aquest criteri d'anormalitat és una qüestió de normativa social:depèn del consens social, en un moment i lloc determinats, determinar el caràcter psicopatològic d'una conducta, tret o activitat.

Sota esta perspectiva i sota els criteris social la Carolina seria víctima de la situació que esta vivint amb el Iñigo, el qual té una conducta i accions patològiques cap a ella. Carolina estaria sota el comportament anormal i sotmesa als desitjos i comportamentsd´ell. Per la seva banda Carolina no estaria catalogada com conducta anormal sinó que seria una víctima.

Criteris subjectius o infrapsíquics: Aquest criteri ens diu que és el mateix individu qui millor pot dictaminar la seva situació o estat.

En el cas de la Carolina hem pogut veure en diferents moments que ella veu que la seva vivència no es “normal” i expressa sentiments com : “…al seu costat,arriba un punt que deixes de saber qui ets...”,”... És que he pensat en prostituir-me i tot de tant baix com he caigut! Però tot es repeteix… No sé a qui dir-ho….”,”... Estic com bloquejada..., ¡no em deixa pensar!...”.

Criteris biològics: Aquest criteri ens diu que els trastorns psicopatològics són fonamentalment expressió d'alteracions o disfuncions del funcionament de l'estructura o delprocés biològic que els sustenta.

En el Cas de la Carolina no podem assegurar que tingui una psicopatologia per alguna alteració al cervell. No tenim dades suficients per poder fer aquesta afirmació.



1.2. Descriu les línies d'intervenció amb què podria ser abordat aquest complex cas segons els diferents models teòrics en psicopatologia.
Model biològic: Aquest model parteixen d'unaconcepció mèdica de la psicopatologia: la línea d’intervenció que hauríem de prendre en el cas de la Carolina seria un anàlisi psicopatològic de àrees com bioquímiques genètiques, neurològiques etc per a poder trobar allò que té un funcionament anormal.

Model psicodinàmic: Per a aquest model hi ha forces internes i inconscients que determinen la conducta. La línea d’intervenció en el cas de laCarolina seria sobre les conductes que mostra i on s’estableix la línea divisòria entre la seva conducta normal i anormal , a més de veure quins són els conflictes interns que determinen aquestes conductes.

Model humanista: Per aquest model quan les capacitats de autorealització de les persones es veuen distorsionades(tant si és per l'excessiva utilització dels mecanismes de defensa, com per un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • UOC PAC1 2013 psicopatologia
  • PAC1
  • Pac1
  • pac1
  • Pac1
  • Pac1
  • PAC1
  • PAC1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS