PAC2 Lliurament

Páginas: 8 (1854 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2015



PAC 2: Orientació sexual, gènere i identitat

Alumne: Helena Rodríguez Papaseit

______________________________________________________________________________________________











































1.
La categoria grupal a la que els hi ha tocat pertànyer com a gent de color, els ubica en la realitat social com “ciutadans de segona”, on les necessitats i la pròpiaexistència queda en mans de l’altre grup format per la gent blanca, que dins d’aquesta categorització representen la categoria dominant

Segons la teoría de la categorització social de Tajfel,
Per comparació, els negres,estableixen el seu propi grup: marcats pel color de la seva pell, queden establertes les diferenciacions discriminatòries que existeixen vers l’altre grup. Degut al fet d’haver nascutnegres, rebran la denigració del endogrup (grup format pels blancs)

Aquesta categorització social, organitzarà l’entorn dels negres. Ells mateixos, s’autodiscriminen, es senten diferents en tota la seva essencia, i a anys llum de l’altre categoria social formada pel grup dels blancs .

Els estereotips són com a mínim, marcadors diferencials que es converteixen en elements facilitadors de prejudicisi discriminacions. Segons Tajfel, els estereotips sorgeixen del propi procès de categorització mitjançant el qual l’individu aconseguirà l’adaptació cognitiva rebuda pel seu entorn.

Amb altres paraules, aquests estereotips, a força del seu ús, acaben prenent força, i sent acceptats pels seus protagonistes, que acaben molts cops abandonant-se a la realitat que els hi ha tocat viure.
A lapel.lícula es viuen aquestes situacions de resignació, d’acceptació, de pèrdua d’autoestima en escenes com les següents:

Escena- Skeeter arriba a la ciutat, es veuen negres accedint a un centre comercial, per unes escales especialment construïdes per ser utilitzades pels negres.
Escena- És de nit, el KKK acaba d’assassinar un home negre i Aibileen i Henry tornant a casa, són obligats a baixar del’autobús.

A la pel.lícula observem clarament detallats els estereotips racials, que tenen una clara funció grupal:
Els negres son bruts, ignorants degut a les seves aptituds limitades, són animals de força, porten malalties diferents a les dels blancs, són de baixos instints i delinqueixen si no estan sota control.

Exemple- S’aprova una iniciativa anomenada “de higiene doméstica”, que insta a lainstal.lació d’un water d’ús exclusiu per les criades fora dels habitatges.
Sembla paradoxal, però, que aquest fàstic no impedeix als blancs deixar que les mans negres de les criades, acaronin, alimentin i tinguin cura de la higiene personal dels fills.

El grup format pels blancs (i concretament en aquesta pel.lícula prenen protagonisme les dones), també apareixen a la pel.lícula amb estereotips comara: prepotents, fredes, egoistes, dèspotes, manipuladores, insensibles, miserables.
En més d’una ocasió es veuen escenes on les criades comenten sobre elles, i es perceb en el to, en les paraules i en el gest, el despreci que també les negres senten envers les seves senyores.

Cada individu, porta implícitament aplicat, l’estereotip del grup a què pertany: serán pre-jutjats només pel fet de serblancs o negres. Malauradament, a la vida d’ambdós grups, aquests estereotips no tenen les mateixes conseqüències.
Mentre que al grup de les dones blanques l’efecte del seu etiquetatge no afecta el transcórrer de la seva vida, pel grup dels negres, els estereotips que els identifiquen, marcaran les seves oportunitats, la seva autoestima, la seva llibertat i la de les seves famílies, i … bàsicamentla vida.

Escena-Aibileen i Minny, riuen a la cuina de la indumentària de Hilly, comparant-la amb un cavall de carreres engalanat per rebre un premi.
Escena- : Aibileen explica que Hilly es tant miserable, que marca amb llapis el paper de water.
Les negres es burlen i riuen de les blanques, no obstant això, sempre será de manera clandestina i cap etiquetatge afectarà socialment al grup de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac2
  • PAC2
  • Pac2
  • lliurament 1
  • 150330comportamentelectoral Pac2
  • pac2 enunciado
  • PAC2 corregida
  • Filo Lliurament

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS