150330comportamentelectoral Pac2

Páginas: 3 (739 palabras) Publicado: 5 de abril de 2015
Nom: Joan Plana Fontanillas
Assignatura: Comportament Electoral
PROVA D’AVALUACIÓ CONTINUADA 3: MÒDUL 3 / La participació electoral

1. Eleccions al Parlament de Catalunya 2012









Els tresgràfics posen en relació la participació electoral a les Eleccions al Parlament de Catalunya celebrades el 25 de novembre de 2012 a Barcelona respecte els nivells d’atur, la capacitat econòmica i elnivell d’estudis de la població en els 73 barris de la ciutat. Per tant, ens permet observar la influència que les diferències de posició social de la població pot tenir en els nivells de participacióelectoral.

S’observa que els barris amb uns nivells d’atur més elevats són a la vegada els barris amb menor participació. Així, gairebé tres quartes parts dels barris amb més atur (els que superen el10,6% registrat per al conjunt de la ciutat) se situen entre els més abstencionistes, mentre que a l’altre cantó de la balança, el 80% dels barris amb menys atur estan per sobre del 70,9% de participaciógeneral a Barcelona. Les diferències són més que notables, fins a l’extrem que les participacions electorals a les Tres Torres, al districte de Sant Gervasi, o a la Vila Olímpica pot arribar a ser de40 punts percentuals en relació als barris amb més problemes laborals.

També clarificador és l’anàlisi de la participació segons la renda familiar disponible. En concret, la pràctica totalitat delsbarris amb majors índex de renda se situen amb bons nivells de participació, mentre que els barris amb famílies amb menys ingressos o bé se situen, en el millor dels casos, en les mitjana general departicipació o bé clarament per sota. La relació entre millors nivells d’estudis i més participació segueix la mateixa tendència.

Per tant, els recursos socioeconòmics de l’elector semblen serdefinitoris a l’hora d’acudir amb major o menor grau a les urnes. L’educació, com instrument que dota al ciutadà d’eines, entre d’altres, per accedir amb més facilitat a la informació o augmentar el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac2
  • PAC2
  • Pac2
  • pac2 enunciado
  • PAC2 corregida
  • Pac2
  • PAC2 La ocularizaci n
  • PAC2 TEORIES DE LA COMUNICACIO 2Ab

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS