PAC2aval Programes

Páginas: 16 (3883 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2015
PAC2. AVALUACIÓ I OPTIMITZACIÓ DE PROGRAMES EDUCATIUS: PESE: Programa d’Educació per a la Salut a l’Escola

Establir en quin grau s’acompleixen les caracteristiques d’un  programa »  segons Stake :
a) Activitat organitzada : Indica Objectius, a qui s’adreça, temporització, metodologia, elaboració de materials, avaluació, referències, etc. No especifica ni quan ni com ni amb quina forma decomunicació els Departaments de Sanitat i d’Ensenyament planificaran, dirigiran, garantiran ni avaluaran l’execució d’aquest Programa proporcionaran els instruments i suports necessaris per assolir els objectius.
b) Es prolonga al llarg del temps : Cada any s’haurà d’elaborar i d’aprovar per la Comissió Diectora. Està conformat per un ample ventall d’aspectes, gairebé ( excessius (10). Això esfactible si cada centre es programa el seu tractament al decurs del temps, però és inviable tractar-los alhora.
c) Objectius o propòsits a assolir. En compliment de l’art. 43.3 de la Constitució( obligació dels poders públics en fomentar l’educació sanitària) La Generalitat, d’acord amb els objectius de l’OMS, segons els quals cal proporcionar els coneixements, actituds i hàbits propis d’uncomportament saludable, entenent que l’escola és una institució “privilegiada per a la difusió i arrelament d’aquests conceptes, realitza en forma DECRET el PESE: Programa d’Educació per a la Salut a l’Escola.Hi ha 10 objectius generals. No hi ha cap mena d’indicador respecte al grau satisfactori pel seu acompliment.
d) Sistema de gestió propi. Sí, Ordre 4-maig/90, preveu la creació d’una Comissió Directoradel Programa encarregada de portar-lo a terme i art.3( els dos Departaments de la Generalitat de Catalunya prestaran suport personal mi material .
e) Sistema de finançament propi. Atès l’enunciat anterior cal entendre que sí, però no es diu explícitament que inclogui el finançament, el qual hauria de ser inclòs als Pressupostos Generals.
f) Audiències naturals: segons indicacions de l’OMS, “Salut per a tothom”!!, tota la societat, especialment els educadors i alumnes.
g) Desperta interès de moltes altres ( stakeholders): Sí, tota la societat en el seu conjunt, en tant que és un dret universal.

Acompleix plenament la definició de R. Stake d’allò que és un Programa:” tota activitat organitzada, perllongada en el temps per a aconseguir uns objectius, amb sistema de gestió i finançament,adreçat a un grup d’individus, i desperta l’interès de molts altres”.1

Quins problemes per a l’avaluació del programa comportaria l’incompliment d’algun apartat? Si alguna no es compleix totalment , no seria una avaluació típica.?
No hi hauria cap de problema: el fet de que un programa d’aquesta mena sigui un llistat general d’objectius genèrics, inconcrets, que pretenen atendre necessitats oproblemes generals de política social fa que aquests programes socials siguin força difícils d’avaluar. “Així en un programa de tan gran abast n’hi a prou amb unes quantes categories descriptives: el tipus de servei que ofereix, on es posa l’èmfasi conceptual, la classe de personal que hi treballa, el marc on es desenvolupa, l’organització que el promou, etc” 2 En un cas com aquest crec que no podriemfer una avaluació típica; però no pas per l’incompliment d’uns apartats, si no per les seves característiques: No respon a una necessitat urgent, reclamada per un grup actiu, tant els educadors com els alumnes o els pares no el consideren prioritari dins d’allò que l’escola ha d’oferir ni exigir als alumnes o mestres. La seva aplicació és a llarg plaç. Un altre aspecte dificultós per al’avaluador és el seu caràcter de llarg, complexe, ample i que abasta a molta gent implicada i ,per tant, subjecte a molts canvis durant la seva execució; en conseqüència en la seva avaluació.

Hi ha cap referència al decret sobre què s’hagi d’avaluar realment al PESE. Per què? No en consta cap. En principi, es tracta d’un Decret que afecta a dos Departaments (Sanitat i Ensenyament), els quals han...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Programa
  • Programa
  • Program
  • Un Programa
  • Programas
  • Programas
  • Programa
  • Programador

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS