Paralisi Cerebral

Páginas: 53 (13189 palabras) Publicado: 23 de enero de 2013
INDEX

1. Introducció

2. Sistema Nerviós i Sistema Motor

3. Història de la Paràlisi Cerebral

3.1 Història de persones conegudes

4. Definició de Paràlisis Cerebral

5. Tipus de paràlisis cerebral

-Segons la localització de la lesió cerebral

-Segons l’ afectació corporal

-Segons la tensió muscular

-Afectacions i símptomes

5.1 Traumatismecraneoncefàlic

6. Causes de la Paràlisis Cerebral

6.1 Prevenir la Paràlisi Cerebral

7. Tractaments de la paràlisis cerebral

7.1 Therasuit

7.2 Lokomat

7.3 Fibrotomia Gradual

8. Etapes de la paràlisi cerebral

8.1 Afrontar i superar la paràlisi cerebral

9. Associacions

10. Entrevistes

11. Anàlisis d’ una pel·lícula

12. Recerca d’informació

1.INTRODUCCIÓ

El meu treball de recerca tracta sobre la Paràlisi Cerebral. He escollit aquest tema per al meu treball de recerca per dos motius. Primer de tot perquè penso que moltes persones no valorem la força, la voluntat i com es senten les persones amb aquesta lesió cerebral, no només amb aquesta, amb moltes altres discapacitats més que no podem posar-nos a la pell d’aquestes persones que hoestan passant malament. Però jo m’he volgut posar a la pell de les persones que tenen aquesta lesió cerebral i endinsar-me a intentar entendre aquesta lesió i la situació que es presenta a aquestes persones, i si existeix algun tipus de limitacions. Crec que aquest treball m’ajudarà a entendre que necessiten les persones que pateixen paràlisi cerebral de nosaltres, i saber per quina situaciópassen per poder ajudar-los. També he escollit aquest tema per al meu treball de recerca, perquè jo tinc dos grans vocacions; una és estudiar educació especial i poder treballar en un centre de dia ajudant a persones discapacitades i l’altre és estudiar educació social, i treballar en un centre amb nens conflictius i entendre i ajudar en les seves situacions personals. Finalment he de dir que m’ hedecantat per fer el treball sobre la paràlisi ja que he decidit estudiar educació social i per tant aquesta és una bona oportunitat per investigar sobre aquest tema que també m’agrada.

El meu treball està dividit en dos blocs, un bloc més extens que és la part teòrica, i l’altre que és la part pràctica. La part teòrica consisteix en saber de que tracta aquesta lesió, quin tipus de paràlisicerebral hi ha, com es produeixen aquestes lesions i quins tractaments ens ofereixen els avenços d’ avui en dia. No obstant també està enfocat aquest treball a la motivació de les persones que la sofreixen i la integració laboral i escolar. L’altre bloc és la part pràctica, el qual no és tan extens com el teòric, aquest consisteix en fer una recerca de camp mitjançant entrevistes a persones que pateixenla lesió, i intentar entendre com es senten, comunicar-li forces, i que ens expliquen la seva història.

El meu objectiu del treball és conèixer més sobre aquesta lesió que tantes persones, sobretot infants pateixen avui dia.



2. FUNCIONAMENT DEL SISTEMA MOTOR I SISTEMA NERVIÓS

2.1 Sistema Nerviós


El sistema nerviós ens permet l’aprenentatge social d’infinitat de coneixements. Ésaltament complex ja que està format per una xarxa de 100 milions de cèl·lules nervioses (neurones), casa neurona té un promig de casi 1000 interconnexions amb altres neurones, formant un sistema de comunicacions complex.

El sistema nerviós recull informació del cos i del entorn i emet instruccions que fan que el cos reaccioni.

EL cervell òrgan principal del sistema, controla el funcionamentdel organisme i l’activitat voluntària, el cerebel coordina els moviments voluntaris i intervé en l’equilibri corporal, el tronc encefàlic constitueix el vinculo del cervell amb la medul·la espinal.

[pic]

• Les funcions del sistema nerviós són bastant concretes i necessàries per al funcionament del cos humà.


-Funció reguladora de l’organisme: Controla els aparells digestius,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • parálisi cerebral y equinoterapia
  • parálisi cerebral
  • Paralisi Cerebral
  • Paràlisi cerebral
  • CUIDADOS DE PARALISI
  • cerebral
  • paralisi
  • Tx fisi de la paralisi facial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS