Parlem de drogues

Páginas: 10 (2272 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2014
Parlem de drogues


Respon les preguntes següents:


1) QUÈ SÓN LES DROGUES?

Una droga és una substància que s'introdueix a l'organisme humà per diferents procediments, que pot modificar temporalment la percepció o el sistema nerviós d'una persona i que pot crear addicció. L'addicció a una droga és la necessitat imperiosa de consumir-la en particular regularment, sense ser capaç demoderar-ne el consum o suprimir-lo. Ve determinada per fenòmens psíquics i físics. Els quadres d'abstinència sempre presenten aspectes psicològics però també se'n solen trobar de físics que, en el cas d'algunes drogues, poden resultar mortals. Poden controlar-se amb mesures terapèutiques, simptomàtiques o substitutives.
Hi ha drogues que es consideren legals i hi ha de il·legals. La consideració deuna droga com a legal, implica només una regulació diferent de la producció i de la comercialització, però en cap cas vol dir que no sigui perillosa. Totes les drogues comporten un risc, no hi ha cap que es pugui considerar segura totalment. El risc resulta de la combinació de tres factors: els efectes que provoca la substància, la manera de fer-la servir i la vulnerabilitat del consumidor.
Hiha diferents tipus de drogues:

1. Cànnabis: El cànnabis és una droga que et fa sentir eufòric, et provoca riure, també et relaxa, entre d’altres; més tard, et fan sentir amb gana, set, sense coordinació ni concentració. És una droga que perjudica el cor i l'habilitat del sistema immunològic per combatre malalties infeccioses i càncer. El consum continuat de cànnabis pot dur a l'addicció;llavors la persona és incapaç de interrompre’l o moderar-lo. Tenir o produir-ne és un delicte si és per a traficar-hi o promoure'n el consum.

2. Alcohol: L’alcohol és una droga amb els següents efectes instantanis: eufòria, relaxació, més sociabilitat, dificultats per parlar, per associar idees, descoordinació motora...Pot perjudicar a la salut amb riscos orgànics (gastritis, cirrosi hepàtica,pancreatitis...) i riscos psicològics (pèrdua de memòria, dificultats d’aprenentatge, trastorns depressius...). La consumició és totalment legal a partir dels 18 anys. És la droga que més es consumeix a Espanya.
3. Tabac: El fum del tabac conté fins a 4.000 substàncies químiques, algunes de les quals són molt tòxiques per a l'organisme, com la nicotina (responsable de l'addicció al tabac). Dificultala respiració i la pràctica de l'esport; minva l'elasticitat de la pell i provoca arrugues; produeix acne, torna les dents grogues i causa mal alè. A la llarga, el tabac disminueix les defenses i pot ocasionar problemes cardíacs, càncers i malalties cròniques respiratòries. El consum del tabac es legal, tot i que cada vegada hi ha més restriccions.

4. Cocaïna: La cocaïna és una drogail·legal molt addictiva  que normalment s'ensuma o s'injecta. Una ratlla et fa sentir eufòric, desinhibit, amb molta energia i ganes de xerrar; i pots notar que et baixa la gana, la fatiga i la son. Se't dilaten les pupil·les, el cor i la sang van més de pressa i tens més calor. Però si és una dosi gran pots tenir ansietat, agressivitat, al·lucinacions, tremolor i idees paranoides. Consumir cocaïna et potdur complicacions psiquiàtriques, problemes respiratoris, o perforació del septe nasal.


5. Heroïna: L'heroïna és una droga il·legal que no només s'injecta, sinó que també es pot fumar o esnifar. Es tracta d'una droga molt addictiva, genera en poc temps una forta dependència física i psicològica, així com un desagradable síndrome d'abstinència. el consum d'heroïna et pot donar una sensacióde benestar, plaer i eufòria que et desconnecta del món i dels problemes. També et pot fer insensible al dolor, treure't la gana i la son, o marejar-te i fer-te vomitar. El consum continuat d'heroïna provoca aprimament, estrenyiment, càries, anèmia, insomni, pèrdua de la menstruació en les noies, inhibició del desig sexual, quadres d'ansietat o depressió i pèrdua de memòria. Si comparteixes les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drogas
  • Drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • La droga
  • Las drogas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS