patata

Páginas: 6 (1416 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2013

Fitxa 9 Indústria tèxtil

1. Explica les diferències que hi ha entre les fibres següents:
Fibra natural i fibra química.
Les fibres naturals, tenen l’origen en productes obtinguts de la natura sense modificació de la seva estructura, en canvi, les fibres químiques, s’obtenen a partir de productes que han estat modificats en la seva estructura.

Fibra artificial i fibra sintètica.
Lesfibres artificials, són fibres naturals que han estat transformades artificialment, en canvi, les fibres sintètiques s’’obtenen de productes derivats del petroli i de combustibles fòssils que són sotmesos
a processos de síntesi química i modificats.

Llana i amiant.
La llana és una fibra arrissada, poc resistent, elàstica, capaç de proporcionar calor i molt higroscòpica, en canvi, l’aminat ésd’origen mineral, és lluent, flexible, aïlla la calor i l’electricitat, és incombustible i resistent als àcids.

Fibra aïllant i fibra higroscòpica.
A més, cada tipus de fibra té unes propietats diferents, que fan que sigui més adequada per a unes funcions que per a unes altres. Les propietats principals que poden tenir les fibres són: l'elasticitat, la resistència al desgast, la llargada, elgruix, la higroscopicitat —el grau d'absorció de l'aigua—, la resistència al foc, l'aïllament tèrmic i el pes específic.



2. Explica les diferències que hi ha entre:
Tintar un teixit i estampar-lo.

El procés de tintar consisteix a donar color al fil o a la tela mitjançant colorants, en canvi, l'estampació consisteix a aplicar dibuixos de colors sobre una tela. El resultat ha de serinalterable, per això els colorants han de mantenir el seu color original, no s'han de diluir amb l'acció de l'aigua, han de ser estables als efectes del sol i han de resistir l'acció de l'aigua calenta.

Els acabats tradicionals i els nous acabats.
En els acabats tradicionals, els fils o les teles d'origen naturals reben uns acabats determinats per millorar-los, com ara l'aprest que és untractament que abans es feia principalment amb midó i que actualment es fa amb productes químics; l'objectiu d'aquest procés és fer el teixit més consistent, en canvi, en els nous acabats, la majoria dels teixits reben actualment un seguit de tractaments específics per millorar-los, fer-los més variats i amb propietats noves.

La confecció artesanal i la confecció industrial.
La confecció artesanalés la que fa peces de vestir úniques, adaptades a les mides de les persones que les han de portar, en canvi, la confecció industrial és la fabricació de moltes peces sota unes condicions determinades que permeten abaratir-ne el preu. Actualment, la confecció es troba íntimament lligada al concepte de moda, que, a la vegada, està íntimament lligat al disseny.

3. Com poden ser les fibres naturals?Les fibres naturals poden ser:
Fibres d'origen vegetal: estan formades principalment per cel·lulosa i poden procedir de les llavors, com el cotó i el miraguà; de les tiges, com el lli, el jute i el cànem; de les fulles com el sisal, el rami o l'espart, o del fruit com la fibra del cocoter. El cotó i el lli són les que es fan servir més, sobretot per a teixits d'ús personal i domèstic.Fibres d'origen animal: estan formades per substàncies a base de proteïnes i es poden obtenir de la llana d'ovelles i moltons, de pèls de cabra, de conill d'angora, d'alpaca, de vicunya i de camell; i de la seda dels capolls de cucs de seda. La seda és l'única fibra tèxtil que la natura produeix en forma de filament.
Fibres d'origen mineral: s'obtenen de la descomposició de certes roques, coml'amiant; de metalls dúctils, com l'or i la plata, i del vidre tractat a temperatures elevades.

4. Com poden ser les fibres químiques?

Les fibres químiques poden ser:
Fibres artificials: s'obtenen de la transformació de matèries naturals, com l'acetat de cel·lulosa de la fusta de certs arbres. El raió va ser la primera fibra artificial obtinguda per aquest procés. Actualment hi ha tres tipus de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Patata
  • Las patatas
  • Patata
  • Patata
  • patata
  • patata
  • patato
  • Patata

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS