Paul Gauguin

Páginas: 4 (833 palabras) Publicado: 20 de enero de 2013
Obra: D’on venim? Què som? On anem?
Autor: Eugène Henri Paul Gauguin
Any: Desembre del 1897
Museu on es troba: Museu de les Belles Arts de Boston

Anàlisi del quadre
Gauguin pertany alpostimpressionisme, i ell sempre busca el primitivisme, en colors plans i temàtica variada.
L’obra està feta d’oli sobre tela i té unes dimensions de 139,1 x 374,6 cm.
Descripció
L'escena és un paisatgetropical ple de dones i nens tahitians, cadascun d'ells en una activitat diferent i simbòlica. A la dreta, un nadó dorm al terra rodejat de tres noies assegudes i un gos. Al fons, dos personatges ambtúnica i abraçats, caminen mentre parlen i una figura asseguda al terra se'ls mira en una posició simiesca rascant-se el cap. Al centre, una figura andrògina agafa una fruita de dalt de tot del quadre.Als seus peus, un nen menja una fruita rodejat d'uns gats i una cabra.
Al fons de l'esquerra hi ha una estàtua oriental amb els braços aixecats amb una dona al seu costat i un embrió humà a l'altra.Finalment, a l'esquerra, hi ha una dona recolzada sobre un braç, una vella asseguda en posició fetal tapant-se la cara, i un ocell blanc amb una sargantana a les potes.
L'illa del fons és Moorea,visible des de l'oest de Tahití encara que proporcionalment es mostra com si estigués més a prop.
Composició
Gauguin diu que va decidir «pintar abans de morir un gran quadre que tinc en el cap». Haviadeixat en un manuscrit la descripció del quadre que volia pintar i que té molts trets del que finalment va fer. La mida havia de ser de l'amplada del seu estudi, i prou alt per fer les figures demida natural en primer pla.
El personatge central és una dona estatuària i geomètricament la composició de línies parteix del centre cap els extrems de forma simètrica i piramidal.
El hieratisme deles figures, la simplicitat de les formes i els colors francs són els components del primitivisme de Gauguin.
La figura central és una rèplica invertida d'un estudi de Rembrandt sobre el Crist...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Paul gauguin
  • Paul gauguin
  • Paul Gauguin
  • Biografia Paul Gauguin
  • PAUL GAUGUIN
  • Paul gauguin
  • Paul Gauguin
  • Paul Gauguin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS