Paulo Freire

Páginas: 3 (575 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2011
1. Època i context social de l’autor

2. Biografia
Paulo Reglus Neves Freire va néixer el 19 de Setembre de 1921, a Recife, Brasil, una de les regions més pobres del País, on molt primerenc vapoder experimentar les dificultats de sobreviure de les classes populars.
Al 1931, per dificultats econòmiques, la família Freire, es veu obligada a traslladar-se a Jaboato, el lloc on es seu paremor. Amb això la vida de Freire es complica bastant, perquè va conèixer la gana i el sofriment, aquestes situacions el van portar a madurar des de molt jove.
Per la seva experiència personal, vacomençar a descobrir la singularitat de la societat moderna, i el va portar a buscar el mètode adequat per a buscar la transformació dels mals de la societat que oprimia a l’home.
Freire va realitzarestudis de dret, filosofia i va iniciar-se en la psicologia del llenguatge.
Al 1944 va casar-se amb Elsa Maria, amb qui té cinc fills. La seva dona era professora i va exercir el càrrec de directorad’una escola, i això va influir positivament a que Freire s’interessés per l’educació.
Al 1959 va fer un Tesis doctoral sobre la educació d’adults i els analfabets.
Al 1961 i 1964 va realitzar lesprimeres experiències que li va portar a iniciar el seu mètode d’alfabetització. En aquest mètode no es conforma amb ensenyar a llegir i a escriure, sinó que busca produir un canvi efectiu i real enl’home i en la seva autocomprensió personal i en la del món que li rodeja.
El cop militar d'estat que es produeix a Brasil en 1964, a més de detenir el procés d'educació d'adults i de la cultura popularen general, porta a la presó a Paulo Freire al voltant de 72 dies. Després de 72 dies de reclusió, va ser convençut a deixar el país. Primer es va exiliar a Xile, on, trobant un clima social ipolític favorable per al desenvolupament de les seves tesis, va treballar, durant 5 anys en programes d'educació d'adults en l'Institut Xilè per a la Reforma Agrària (ICIRA). I va ser aquí que va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Paulo Freire
  • Paulo Freire
  • Paulo Freire
  • Paulo Freire
  • Paulo freire
  • Paulo Freire
  • Paul Freire
  • Paulo Freire

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS