Peninsula Iberica en la Edad Media

Páginas: 2 (457 palabras) Publicado: 25 de abril de 2014
La Península Ibèrica a l'Edat Mitjana
Al final del segle V diversos pobles procedents del nord i de l'est d'Europa varen ocupar l'Imperi Romà. La desaparició d'aquest imperi assenyala el pas del'edat Antiga a l'Edat Mitjana.



L'edat mitjana està dividida en tres períodes:
L'alta edat mitjana
La baixa edat mitjana
L'imperi bizantí
SOCIETAT ALTA EDAT MITJANA

La societat es dividiaen tres grans grups:
·       Els qui oraven (monjos).
·       Els qui guerrejaven (soldats i exèrcit).
·       Els qui treballaven.

Els reis i els nobles vivien en castells, els serves, elsartesans i els camperols vivien en el poble i el clergat i el baix clergat vivia en monestirs



CLIMA

Els hiverns eren molt complicats de sobre viure. El combatien amb foc, i amb això van crearsistemes rudimentaris de calefacció, tot i que el sistema més utilitzat era la xemeneia, ja que per avivar el foc utilitzaven carbó vegetal i llenya.

MENJAR

La gent de la edat mitjana viviabàsicament de l’alimentació de pa i vi. Les famílies benestants també menjaven carn, on la més utilitzada era la de porc, tot i que també en menjaven de vaca o ovella. Els camperols no menjaven pròpiamentpa, sinó una barreja de cereals (mill i civada).

CASES

Les cases solien estar formades per dos pisos, al de baix hi dormia el marit amb una de les seves dones, i al pis de dalt totes les altresdones amb els seus respectius fills.
Les cases tenien poc mobiliari, i tenien olles i plats fets de ceràmica. Les famílies benestants tenien un petit jardí en mig de la casa i era on feien vida.Normalment les cases tenien fora un hort on hi cultivaven hortalisses i fruita.

FAMÍLIES

Qui tenia tot el poder a la família era el pare, i la dona sol viva per a ser mare i fer les feines decasa. La dona no podia treballar per a guanyar diners i no tenia accés a la cultura. Només les dones dels privilegiats sabien les lletres. En quant als fills, sol els nois rebien una formació militar....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Edad Media En La Península Ibérica
  • Edad del Hierro Peninsula Iberica
  • L peninsula iberica en la edad media
  • 215178036 Unidad 8 La Peninsula Iberica En La Baja Edad Media
  • TEMA 03 La Península Ibérica En La Edad Media
  • La península ibérica en la Edad Media: los primeros núcleos de resistencia
  • peninsula iberica
  • Península Ibérica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS