PEPA

Páginas: 2 (424 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2013
ESCULTURA GREGA

KORÉ PERÍODE ARCAIC

1.Situeu l'obra en el temps i relacioneu-la breument amb el context històric

La cultura i l’art grec neixen durant els segles IX i VIII a.C. Al segle VIIa.C, van tenir contacte amb la cultura egipcia i mesopotàmica, fet que després es veuría reflectit a l’arquitectura i escultura grega. L'època arcaica fa referencia a quan es comencen a desenvoluparles polis que mes tard es dividiran en diferents estats autònoms governat per si mateixos. La poblacio de grecia va augmentar i molta gent va haver d'imigrar els grecs van instalarse a diferents zonesdel mar mediterrani com per exemple ampuries, o marsella. Els grecs se sentien d'una cultura singular amb una conciencia col·lectiva (panhel·lenisme), ls elements culturals mes importants d'aquestaepoca son els mites , la llengua els horacles i els JJOO.
b) A quin estil pertany. Enumereu cinc característiques formals i/o conceptuals d'aquest estil. 

Com ja he posat al principi, aquestesescultures pertanyen al grec arcaic. Per altra banda, trobem aquestes cinc característiques formals: 

· Frontalitat i hieratisme. 
· Eixos de simetría molt rígids. 
· Geometrizació: genolls, caderas,tòrax...
· Inici del moviment. 
· Estatua-bloc 

c) Elements formals i Composició 

Rigidesa, trets arcaics, ulls ametllats, hieratisme, inexpressivitat, cama esquerra avançada, simetria,repetició de formes, braç dret enganxat al cos, puny tancat, gràcia, elegància, somriure tímid, llargues trenes que cauen sobre les espatlles, mà esquerra estesa com oferint quelcom (fruit), vestit que caurígid marcant lleugerament els plecs deixant veure formes del cos i restes de policromia. 

d) Explica el tema representat. Significat i funció. 

Tema 

Imatges que es creu que representen asacerdotesses. La majoria eren ofrenes votives. Es pot seguir la moda a través dels vestits, i l'evolució a través de la disposició dels plecs. Aquesta kore duu una túnica dòrica i un pentinat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pepe
  • Pepe
  • pepe
  • pepe
  • PEPE
  • Pepe
  • Pepe
  • Pepe Y Pepa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS