Philadelphia (Catalán)

Páginas: 13 (3185 palabras) Publicado: 7 de junio de 2013
ACTIVITATS


1. Compareu l’escena en la que l’Andy és ascendit i passa a ser soci del bufet, i l’escena en què és acomiadat. Compareu el to del cap i la disposició del mobiliari i dels personatges.

La diferència entre aquestes dues escenes es molt gran. Quan l’Andy és ascendit, són tots en una habitació més íntima i familiar asseguts al voltant d’una taula petita en butaques. El cap,fumant amb naturalitat i confiança, i tots els socis somriuen i es mostren molt propers a l’Andy. Quan l’acomiaden, ho fan en una habitació gran, buida, amb una taula que separa l’Andy de tots els socis amb una bona distància. Encara que insisteixen en que són amics, no mostren cap mena d’afecte. Seriosos i distants, l’acomiaden.


2. Quina és la veritable raó de l’acomiadament del jove advocat?La veritable raó de l’acomiadament de l’Andy és que ell té la sida i es homosexual. Tenen prejudicis i senten por que els hi pugui transmetre la malaltia.


3. Què creieu que havia passat amb la querella que s’extravia?

Segurament algun dels socis o alguna secretària manada pel seu cap l’havia amagat o l’havia intentat tirar per poder dir que l’Andy era incompetent i poder-lo acomiadar.4. Quina reacció té l’advocat Joe Miller (Denzel Washington) quan sap que en Beckett té la sida? És habitual aquesta reacció en la gent?

Com que en Joe Miller se n’assabenta després de donar-li la mà a l’Andy, se la mira amb por i desconfiança. A partir d’aquest moment es sent incòmode amb la seva presència i es fixa amb tot el que toca. Quan l’Andy marxa, truca al seu metge per fer-se lesproves del sida però ell li explica com es transmet i s’hi nega.

Aquesta reacció era normal en el passat ja que no hi havia prou informació sobre com es transmetia la infermetat i la gent sentia por de poder contagiar-se. Tot i que ara ja se sap com es transmet, hi ha gent que actua amb por davant d’aquesta malaltia.






5. Escriviu sobre el personatge de Joe Miller. Expliqueu la sevaevolució al llarg del film. Fixeu-vos en les seqüències següents: quan la seva dona li diu que coneix molts homosexuals; en la del supermercat on un noi pretén lligar amb ell; en la del bar quan es baralla amb un col·lega; en l’escena de la festa de disfresses i amb la posterior quan l’Andy s’emociona amb una òpera.

Quan la seva dona li diu que coneix molts homosexuals, ell es sorprèn. No sabiaque la seva dona coneixia i es relacionava amb persones homosexuals. Ella li fa veure que no tots els homosexuals són com ell creu, li trenca una mica els seus prejudicis al dir-li persones homosexuals com la seva tia.

Quan es troba en el supermercat, un noi que està estudiant dret si li acosta i li parla. Al començament en Joe Miller li parla bé i inclús li dóna una targeta del seu treball perquan acabi la carrera. Però quan el noi intenta lligar amb ell i es dóna compte que és homosexual, se’n va i s’enfada quan el noi continua intentant parlar amb ell. Aquí se’n adona que no tots els homosexuals tenen el mateix aspecte, però diu que la seva actitud és la que odia dels homosexuals.

En el bar s’enfada amb el seu amic perquè aquest comença a dir coses dels homosexuals i l’acusa aell de ser homosexual, en broma. En aquest moment és quan ja comença a acceptar l’homosexualitat de l’Andy i de les persones, i les comença a respectar.

En Joe Miller accepta una invitació de l’Andy a una festa on gairebé tots són homosexuals. Hi acudeix amb la seva dona i quan és allà, no li importa estar amb homosexuals i gaudeix de la festa. Aquí en Joe Miller ja no té problemes amb lespersones que són homosexuals i les accepta.

En el moment de l’òpera, quan veu com s’emociona l’Andy amb la música, com la sent, se n’adona de la desesperació de l’Andy, de com pateix, com es sent de sol... En aquest moment canvia tot el pensament d’en Joe Miller. Aquí es decideix a guanyar el judici, a ajudar-lo com sigui. Deixa de ser un cas qualsevol i passa a ser un cas especial, on s’involucra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • philadelphia
  • Philadelphia
  • Philadelphia
  • Philadelphia
  • Philadelphia
  • Philadelphia
  • Philadelphia
  • Philadelphia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS