Pla De Salut

Páginas: 3 (513 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2013
El Pla de Salut d’àmbit autonòmic és el documento de referència per a las actuacions que realitzen els odontòlegs i els seus equips, amb la qual es completat per el Programa Marco d’AtencióBucodental.

* Els serveis de Salut Bucodental a Catalunya es presten a través de la Red d’odontòlegs d’atenció primària, que estan ubicats a centres d’atenció primària i formats per un equip dedentista.
* El funcionament dels serveis d’odontologia es comú al funcionament dels centres d’atenció primària.
* Els serveis d’odontologia es realitzen majoritàriament a nivell de la consultaodontològica, però en alguns casos es combinen en diverses activitats de salut comunitària.

ACTUACIONS

* En la població infantil es fa revisions escolars per part dels Odontòlegs de la atencióprimària, i també des de les consultes de pediàtriques.
* Els escolars amb alt risc detectat en les revisions es reben en activitats individuals amb fluor, segellat de fissures per prevenir la cariesdental.
* Població adulta, en el cas de les dones embarassades, el programa del embaràs es el encarregat de la derivació més freqüent, a més de la lliure sol·licitud dels pacients.

Existeixenalgunes cobertures de atenció especial a pensionistes, ancians, o grups especials com:
* Tercera edat: programa de tractament integral per a l’atenció a majors de 60 anys amb pensions nocontributives (tractament dental complet –restauratiu i protèsic sen se cost per al pacient).

* Programa d’atenció dental a pacients amb coagulopaties congènites: desarrelades en l’àmbit hospitalariamb activitats preventives, restauradores
i quirúrgiques (amb activitats protèsiques i ortodòncies a càrrec del pacient)

* Programa d’ atenció dental a pacients seropositius

*Assistència odontològica als interns/es dels centres penitenciaris i menors
joves dels centres educatius de Catalunya: la assistència se estructura en dos nivells: assistència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pla de Salut
  • Salut
  • Salut
  • Salut
  • Plaer
  • Pla
  • Pla
  • salut i salut pública

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS