Salut

Páginas: 5 (1063 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2012
EXERCICI SALUT

A continuació teniu diferents situacions típiques que es poden donar amb el grup de nens i nenes. Heu de pensar en l’actuació necessària i la manera de prevenir-la en el futur.

1. A les 03:30 de la nit un nen cau de la llitera i es fa una contusió sense cap símptoma extern.

Actuació:
- Aplicar fred localment, sense contacte directe, durant vint minuts cada hora. El fetque sigui una contusió sense cap símptoma extern no vol dir que n’hi hagi lessió interna així que, l’observarem i intentarem que el nen no s’adormi durant unes hores per controlar la seva evolució.


2. Esteu al pati i una nena de 5 anys té una hemorràgia nassal

Actuació:
-Exercir pressió directa sobre l’orifici nasal sagnant i la paret nasal durant 5 minuts de rellotge. El cap s’had’inclinar cap endavant per tal de no inspirar coàguls.
-Passats aquests cinc minuts es reduirà la pressió i es comprovarà si l’hemorràgia ha parat. Si no, es taponarà amb gasa xopa d’aigua oxigenada. Si no para, cal traslladar el ferit al centre sanitari.

3. Esteu al menjador i una nena cau i es fa un trau en la cap (tenim dubtes en la necessitat d’aplicar punts o no)

Actuació:
-Rentar-se lesmans.
-Valorar la ferida: com, quan i amb què s’ha produït. Així es determinarà si és lleu o greu.
-Si la víctima presenta una hemorràgia cridanera, seguir el procediment d’actuació en cas d’hemorràgia.
-Rentar bé la ferida amb aigua i sabó neutre, a raig; així la pressió arrossegarà els cossos estranys. Si hi ha cossos estranys de petit volum que no marxen amb l’aigua, es poden fer servir aiguaoxigenada o unes pinces per extreure’ls. Si es tractés d’un objecte punxant, en cap cas s’ha d’extreure sinó que s’ha d’immobilitzar l’objecte mitjançant compreses estèrils i traslladar la víctima a l’hospital.
-Tot seguit s’ha d’aplicar una substància antisèptica (que no irriti ni tenyeixi) amb una gasa, mai amb cotó, ja que s’enganxa a la ferida i en dificulta la curació.
-Si la ferida éssuperficial, generalment es deixa a l’aire perquè s’assequi. Si es decideix tapar-la caldrà cobrir la ferida amb gases estèrils i subjectar-les amb una bena o un tros d’esparadrap o apòsit.
Si la ferida precisa sutura, comprimirem el punt de sagnat i cal acudir a un centre sanitari abans de sis hores. A més, pot ser necessària la vacuna antitetànica.





4. Un nen de 6 anys té molt mal decap. No vol jugar, està sol i demanant-te una aspirina.

Actuació:
No subministrarem mai medicaments sense cap mena de document mèdic que ens ho demani. Si veiem que no se i passa avisarem als seus pares o tutors.

5. Una picada de vespa.

Retirar l’agulló amb unes pinces, amb cura per no prémer el sac i inocular més verí.
Rentar la ferida amb aigua i sabó.
Aplicar-hi fred local, ambcompreses fredes (posar les compreses al congelador) o gel, mantenint la zona afectada elevada, si és
possible.
No rascar la zona, ja que com més es rasqui, més pica. A més, pot produir-se una sobreinfecció.
Per al dolor es poden prendre analgèsics (paracetamol 500 mg c/6 o 8 h).
Per a la inflamació, aplicar-hi pomada per a picades (consultar a la farmàcia).
Si el dolor o la inflamaciópersisteix, cal anar als serveis sanitaris.
En el cas de persones al•lèrgiques convé consultar amb el metge l’ús de xeringues precarregades d’adrenalina, per poder portar-les sempre a sobre, tot i que després de fer-ne ús cal acudir sempre a un servei d’urgències.



6. Estàs sol/a al pati, i un nen cau i es fa una bona rascada, però la farmaciola està dins l’escola, què fas?

Si tinc aigua al’abast li fare un rentat amb aigua. Si el nen pot caminar ens desplaçarem cap a la farmaciola i li faré un rentat en profunditat de la ferida amb aigua i sabó neutre, a raig, així la pressió arrossegarà els cossos estranys (sorra, pols, etc.). Si s’hi
detecten petits cossos estranys que no marxen amb l’aigua, es pot fer servir aigua oxigenada o unes pinces per extreure’ls si són de petit volum....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salut
  • Salut
  • salut i salut pública
  • Salut laboral
  • Pla De Salut
  • Autonomia Y Salut
  • Salut Pública
  • La salut humana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS