Pla D'Entrenament Físic

Páginas: 9 (2205 palabras) Publicado: 25 de abril de 2012
INTRODICCIÓ

El entrenament que jo he escollit és el de la força de salt vertical. He escollit aquest entrenament perquè és una capacitat molt important per a l'esport que practico, el bàsquet.

COM M'AJUDARÀ AQUEST ENTRENAMENT?

Al bàsquet, és una capacitat molt utilitzada per a diverses accions del joc, ja sigui defensives com per agafar un rebot o fer un tap, o ofensives, ja que contramés capacitat de salt es tingui, més fàcil és evitar un tap o entrar a cistella per fer 2 punts.
A tot això, hem de sumar-li que sóc un jugador de baixa estatura, i la necessitat de posseir un salt vertical de gran llargada és més gran.

També he de dir que a la prova que vam fer a classe marcava un total de 60cm de salt. i com que ja es una marca bastant alta, i amb e poc període de temps quetinc per millorar aquesta capacitat, és difícil que noti una gran millora, però per poc que sigui, ja servirà per millorar a l'hora de practicar el meu esport.

Per millora el salt, utilitzaré un pla d'entrenament adaptat sobre un ja existent, anomenat Air Alert III, el qual se que funciona, ja que altres persones del meu entorn com el meu cosí ja l'han provat, i han aconseguit millorar-lo en casi20cm.























DEFINICIÓ DE LA CAPACITAT FÍSICA ESCOLLIDA: EL SALT

Podem definir el salt com el moviment que realitzen els éssers vius a l'impulsar des d'una superfície cap a una altra a través del desplaçament en l'aire. Per realitzar aquest desplaçament, l'element en qüestió ha de realitzar algun tipus de força que pot ser natural o artificialmentaplicada i que, depenent de la seva intensitat, permetrà assolir distàncies més o menys superiors.

TIPUS DE SALTS

És una habilitat motora que consisteix en una presa d'impuls, una empenta, una fase aèria i una caiguda.

Existeixen molts tipus de salts:

- cap enrere - en profunditat - cap amunt -laterals

Aquests al seu torn poden realitzar-se amb un o ambdós peustant per l'empenta com per a l'aterratge (salt amb un peu i caic amb dos, salt i caic amb dos, salt amb un i aterro amb l'altre). Hi ha salts amb obstacles, salt sense desplaçament...

PER A QUÈ S'UTILITZA EL SALT?

El salt és un moviment molt simple i natural en els éssers vius que pot ser utilitzat com a mitjà d'escapament davant certs perills així com també com un mètode més dedesplaçament, alternatiu a la marxa o a la carrera. En aquest sentit, hi ha alguns animals que es desplacen gairebé exclusivament a través de salts.

No obstant això, en el cas de l'ésser humà, el salt, a més de ser una forma de desplaçament, és també una disciplina atlètica que implica desenvolupar la capacitat per saltar tant en alt com en llarg al límit de les possibilitats humanes. Aquestes disciplinesrequereixen una important fortalesa física, sobretot en els músculs dels membres inferiors, dels quals ha de partir la força





PLANIFICACIÓ DEL PLA D'ENTRENAMENT

La meva planificació a estat bassada i adaptada a partir de un pla d'entrenament ja existent anomenat Air Alert III, un Planning fet per especialistes i que consta de 15 setmanes. Com jo no disposo d'aquests temps, l'headaptat per poder millorar el màxim possible de cara a la segona vegada que fem la prova de salt al institut, i així, poder saber la diferència entre les dos proves i l'efectivitat de el pla d'entrenament.


Per poder entendre bé la meva planificació per millorar la potència de salt, primer he de fer una breu explicació de cada un dels exercicis del meu entrenament, que formen un total de 6 exercicisdiferents.



EXPLICACIÓ DELS EXERCICIS

·Squat Hoops: El Squat Hoops és un exercici força simple de fer. Per començar, s'ha d'estar a la gatzoneta amb les seves cames doblegades en un angle de 90 º, i amb l'esquena completament recta i amb els talons aixecats. Per equilibrar pot utilitzar una pilota de bàsquet o volei prenent-lo com si anés a fer una passada de pit. Llavors, amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pla d'entrenament condicó física
  • plà d'entrenament
  • Pla d'Entrenament
  • pla d'entrenament
  • Planificació condició física y clases d'entrenament
  • Plaer
  • Pla
  • Pla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS