Pla d'Empresa

Páginas: 28 (6827 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2011
GUIA DEL PLA D’EMPRESA

Data d’actualització: 06/05/09

Pàgina 1 de 25

ÍNDEX

0. INTRODUCCIÓ

Pàg. 3

1. EL PLA D’EMPRESA 1.1 Presentació 1.2 Pla de màrqueting 1.3 Pla de producció i qualitat 1.4 Pla d’organització i gestió 1.5 Pla jurídic-fiscal 1.6 Pla econòmic-financer 1.7 Valoració 1.8 Annexes

Pàg. 4

Pàg. 4 Pàg. 6 Pàg. 10 Pàg. 12 Pàg. 14 Pàg. 17 Pàg. 24 Pàg. 25

Datad’actualització: 06/05/09

Pàgina 2 de 25

0. INTRODUCCIÓ
Ara que has decidit posar en marxa el teu propi negoci, fer el teu pla d’empresa és un pas molt important. Elaborar el teu pla d’empresa et serà de gran utilitat. Et permetrà valorar si la teva idea és viable, calcular els costos i ingressos a l'inici de la teva activitat i determinar les passes que has de seguir, no només perquè el teuprojecte comenci bé, sinó perquè es consolidi i esdevingui durador. El teu pla de negoci serà el full de ruta del teu projecte empresarial. L'eina que acabes d'obrir està dissenyada per donar-te suport a l'hora de desenvolupar el pla. Al llarg d’aquest document analitzaràs les diferents àrees del pla d’empresa, amb l’ajuda d’explicacions de cada apartat i preguntes que hauràs de respondre i quet’ajudaran a reflexionar i desenvolupar el document.

Què és un pla d’empresa?

Un pla d’empresa és una eina de treball per a totes aquelles persones o col·lectius que volen desenvolupar una iniciativa empresarial. En un Pla d’empresa es recullen els diferents factors i els objectius de cadascuna de les àrees que intervenen en la posada en marxa d'una negoci.

Per a què serveix un pla d’empresa?La utilitat d'un pla d’empresa és doble. Internament, obliga els promotors del projecte a iniciar la seva aventura empresarial amb uns mínims de coherència, rigor, eficàcia i possibilitats d'èxit, i contribueix de manera rellevant a minimitzar els riscos inherents a la generació d'un projecte empresarial. Externament, és una esplèndida carta de presentació del projecte a tercers, que pot servirper sol·licitar suport financer, buscar nous socis, contactar amb proveïdors o sol·licitar subvencions. Un pla d’empresa és una eina de treball per a totes aquelles persones o col·lectius que volen desenvolupar una iniciativa empresarial. En un Pla d’empresa es recullen els diferents factors i els objectius de cadascuna de les àrees que intervenen en la posada en marxa d'una empresa. La utilitatd'un Pla d’empresa és doble.

La durada depèn del rigor i esforç que els emprenedors dediquin a la seva execució. Cada apartat requerirà més o menys temps en funció de com siguin d'exhaustives les investigacions i les explicacions dels promotors del negoci. Així, per exemple, per analitzar la competència es pot tardar a identificar els competidors, sobretot a l'hora de fer una observació directadel seu funcionament per després plasmar-la en el Pla d’empresa. És convenient estudiar els preus de la competència, quins clients té, els seus avantatges competitius... I tot això porta temps. Per tant, el temps que es dediqui a cada àrea del pla d’empresa, marcarà una més o menys completa descripció d'un projecte de negoci i permetrà analitzar amb superior o inferior precisió quinespossibilitats reals d'èxit té.

Quant es triga a fer un pla d’empresa?

Qui l’ha d’elaborar?

És molt important que en l'elaboració del pla d’empresa hi participin tots els socis o promotors del projecte. Així, es garanteix la plena implicació de tots els components en els objectius de l'empresa i en la manera d'aconseguir-los.

Data d’actualització: 06/05/09

Pàgina 3 de 25

1. EL PLA D’EMPRESA1.1 PRESENTACIÓ
En aquesta primera àrea, has de presentar l'activitat que vols realitzar i les persones que la promouen. Per fer-ho has d’explicar: En què consistirà el teu negoci. On està el negoci, quina oportunitat has identificat. Quines són les persones que emprenen el negoci i la seva capacitat per portar-lo a bon port. Pensa que estàs presentant el teu projecte. I, ja saps, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EIE PLA D'EMPRESA
  • Exemple pla d'empresa (Català)
  • Economia. Pla D'Empresa
  • pla d'empresa 2
  • Guio pla d'empresa
  • pla d'empresa restaurant
  • Pla d'empresa
  • Pla D'Empresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS