Planetas Extrasolares: Tránsitos. (Catalán)

Páginas: 5 (1064 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2012
Índex

1- Introducció al treball.

2- Part teòrica.
Definicions principals
Telescopis
Personatges importants
Explicació del programes emprats a ordinador
Explicació dels mètodes de detecció d'exoplanetes
Explicació detallada del mètode per trànsits

3- Part pràctica.
Estada al centre MónNatura
Procés dels trànsits, i exoplanetes observatsFotoDif

3- Conclusions.

1- Introducció al treball.

En aquest treball s'analitzarà sobre un mètode específic de detecció de planetes extrasolars. Aquest mètode es un dels més utilitzats en el camp de l'astronomia per a detectar exoplanetes.
Es definiran els conceptes de planeta, d'estrella, els mètodes de detecció de planetes extrasolars, els telescopis que s'utilitzen enaquesta recerca, quins són els millors programes informàtics per a fer les fotos, i la corva de llum.
També s'anomenaran els científics més rellevants entorn amb aquest treball.

Part teòrica - Definicions principals.
En aquest apartat, s'explicarà diferents definicions dels cossos celestes, i també termes astronòmics que al llarg del treball utilitzarem.
1- Definicions astronòmiques.
1.1-Definició de planeta: Un planeta es un cos celeste que orbita al voltant d'una estrella, no emet llum pròpia, té massa suficient com per a que la seva gravetat superi les forces del cos rígid, de manera que adquireixi un equilibri orbital i hidrostàtic, una forma més o menys esfèrica, i, també ha de netejar les arees de la seva órbita de planetesimals, que són objectes sólids que s'estima que existeixenen els discs protoplanetaris, o el que es el mateix, té una dominancia orbital.
1.1.1- Definició d'exoplalenta: Es aquell planeta que orbita una estrella que no sigui el Sol, i que, no pertany al Sistema Solar.
1.1.2- Tipus de planetes:
Exsisteixen 2 tipus fundamentals que són totalment diferents:
- Planetes terrestres: També anomenats planetes rocosos, o planetes tel·lúrics, es un planetaprincipalment format per silicats. Gairebé tots aquests tipus de planetes tenen una estructura sòlida: Tenen un nucli metal·lic, normalment molt calent, que està constituit majoritàriament per ferro, un mantell de silicats que el rodejen, y una escorça exterior. Poden o no tindre atmosfera, depèn d'uns determinats factors. Però, encara i així, aquest tipus d'atmosferes no s'apropen a les atmosferesdels planetes gasosos.
- Planetes gasosos: També anomenats gegants gasosos, són aquells planetes que no estan compostos majoritàriament per elements rocosos, sino que estan compostos per fluids. Poden tindre un nucli rocós o metal·lic. La seva atmosfera és molt gran, extensa i sobretot molt densa. Tenen una pressió altíssima, i solen ser molt més grans que la Terra. Alguns d'ells, com Júpiter oSaturn, tenen moltes llunes, a causa de la seva gravetat.
Fa uns anys, es pensava que aquest tipus de planetes estaven més allunyats de la estrella que els rocosos, donada la seva massa i grandària. Però, actualment, aquesta teoria ja no es té, ja que han descobert els Júpiters calents, o "hot jupiters". En el Sistema Solar, els planetes gasosos, es troben a la part externa del Sistema Solar. Enespecial, Júpiter evita que els asteroides del cercle d'asteroides s'apropi a nosaltres, gràcies a la seva força d'atracció. La seva atmosfera normalment està formada per hidrogen i heli, els elements mes simples de l'univers.
1.1.3 - Altres tipus de planetes.
-"Hot Jupiters": Són aquells planetes extrasolars que estan molt a prop de la seva estrella, i, donada la seva massa (aproximadament lade júpiter o més alta), son els planetes que més es detecten pels mètodes de detecció de planetes extrasolars.Un dels trànsits que veurem més endevant es el d'un planeta gasos tipus "hot jupiter".
-"Hot Neptune": Són com els "Hot jupiters", però la seva massa s'apropa més a les masses de Neptú i d'Urà.
- Super Terres: Són planetes extrasolars que poseeixen entre 1 i 10 vegades la massa de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • planetas extrasolares
  • Planetas extrasolares
  • planetas extrasolares
  • los planetas extrasolares
  • planetas extrasolares
  • planetas extrasolares
  • planetas extrasolares
  • Planetas extrasolares

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS