plastic

Páginas: 6 (1482 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2013
INTRODUCCIÓ


Els plàstics són agregats de macromolècules orgàniques i un baix tant per cent de matèries lubricants . Es poden obtenir sintèticament , o bé per transformació de productes naturals . Posseeixen gran resistència a l'atac dels àcids , bases i agents atmosfèrics i bones propietats mecàniques , com resistència al trencament i desgast .

De les seves nombroses aplicacions destacael seu ús en la construcció , transports , electrònica , fibres tèxtils , etc .

Classificació dels plàstics

Es classifiquen segons el seu procés d'elaboració o segons les seves característiques . La primera classificació els divideix en naturals ( argiles , ceres , betums , etc . ) I sintètics ( cel · luloide , baquelita , etc . ) . Per les seves característiques poden ser termoestables otermoplàstics ;

1) Termoplàstics . Formats per polímers lineals que s'estoven per la calor , poden fondre sense descompondre i llavors es modelen , com el politè , poliestirè , clorur de polivinil , acetat de cel · lulosa i nitrocel · lulosa . El procés de fusió i emmotllament és reversible , el material no es descompon i pot usar-se per a una nova fabricació .

Les macromolècules lineals podenunir-se afegint un plàstic termoendurible o una substància que pugui constituir una xarxa tridimensional , com en la formació de polièsters reticulats i en la vulcanització del cautxú .

2) Termoestables . Són polímers tridimensionals , els quals , un cop adquirida la rigidesa per emmotllament a una temperatura determinada , no es poden tornar a treballar , com la urea formol , melamina formol ,fenol formol , polièsters , silicones i resines epòxid .

En les formulacions de plàstics per a la seva transformació comercial , s'afegeixen plastificants que donen fluïdesa al material ; estabilitzadors , per evitar efectes destructius de la llum; càrregues ( fustes , cotó , fibra de vidre ) , per modificar les propietats del modelat , i colorants .

Els polímers


La matèria estàformada per molècules que poden ser de mida normal o molècules gegants anomenades polímers .

Els polímers es produeixen per la unió de centenars de milers de molècules petites anomenades monòmers que formen enormes cadenes de les formes més diverses .

Hi ha nombrosos polímers tant naturals ( cautxú , polisacàrids , proteïnes , etc . ) Com artificials ( plàstics , fibres sintètiques , etc . ) .Pel tipus de polimerització es classifiquen en polímer d'addició , formats per unions successives de molècules , i polímer de condensació , en què la unió va acompanyada de l'eliminació de petites molècules .

Per la seva elasticitat es classifiquen en elastòmers , termoplàstics i termoestables . L'estructura pot ser lineal o amb unions creuades i el polímer resultant amorf o cristal · lí .POLIÈSTER


El polièster és la denominació genèrica dels polímers la cadena està formada per l'associació de motius units per funcions èster :

R - C - O - R ' - O - C - R'

Encara que també presenten funcions èster, els polímers com ara els poli ( èsters acrílics ) , els poli ( èsters metacrílics ) i el poli ( acetat de vinil ) no s'inclouen en la categoria de polièsters . Tot i respondre ala definició de polièsters , els policarbonats generalment es classifiquen per separat ; el mateix passa amb les resines trucades gliceroftálicas .

Les reaccions de síntesi de polièsters són molt diverses; policondesación d'un diol amb un diácido o amb el diclorur o l'anhídrid corresponent ( poliesterificación directa) ; policondesación d'un dièster amb un diol ( politransesterificación ) ,que exerceix un paper important en la síntesi de els politereftalatos ; polimerització per obertura de l'anell , poc comú .

En la formació de polièsters alifàtics saturats intervenen diols i diácidos diversos ( etilenglicol , àcid adípic , anhídrid ftàlic i altres diols , trioles , tetroles , etc . , Generalment utilitzats en la barreja ) . S'usen en la fabricació de cosmètics , aprestos ,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El plastico
  • La Plasticidad
  • Plastic
  • plastico
  • plasticas
  • Plasticos
  • Los plásticos
  • El plastico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS