Plató

Páginas: 3 (526 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2013
Comparació de justícia amb el mite de la caverna

Plató va ser un dels filòfos més importants del segle V, va néixer a Atenes l'any 427 i va morir l'any 348. Pertenyia a una família aristocràtica idurant la seva infantesa va viure les lluites pel poder.
Als 20 anys va conéixer a Sócrates, de qui va ser deixeble.
En la seva carta VII aquest ens exposa la millora del govern de l'Estat, ja queno està d'acord a la política que porten els seus parents. Plató busca en la filosofía el remei dels problemes polítics i es caracteritza per creure que un govern format per filòsof seria l'úniccapaç de governar l'Estat amb justícia.
A més, va fonamentar la teoria de les idees ja que es planteja que és la realitat. Aquesta teoria es divideix en dues parts: el món Intel-legible, que per ell és elmón de les idees ( l'autèntica realitat) i el món sensible, que ès el món de les coses ( la realitat no autèntica).
El món intel-legible té idees immutables, úniques i es podem conèixer per la raómentres que el món sensible són les coses canviants que es coneixen per mitjà dels sentits. Per ell les coses del món sensible parteixen de les Idees.
Per altre banda, també va crear la teoria delconeixement, la qual es divideix en dues dues: el
saber o episteme i l'opinió o doxa (dualisme epistemològic).
El saber o episteme s'ocupa de les idees i és coneix per mitjà de l'inteligencia.L'opinió o doxa es un coneixement inferior ja que obtenim coneixement per mitjà dels sentits.
L'obra més presentativa sobre aquestes teories és el mite de la caverna, degut a que és una al- legoria a lesIdees i un visió antropológica.
Aquest mite es pot relacionar amb el tema de justicía ja que si fem un paral-lelisme podem veure que els presoners representarien l'humanitat, ingnorante einconscient que s'han establir diferents idees de justícia. Aquestes idees són vinculades amb les ombres que veuen ( món sensible), les quals s'han conegut per mitjà dels sentis.
El coneixement de justícia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • plata
  • plata
  • La plataas
  • Plató
  • Plató
  • Las platas
  • plater
  • Plato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS