Pneum Tica Pr Ctiques Simulaci

Páginas: 9 (2241 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2015




CIRCUITS PNEUMÀTICS
Tecnologia Industrial
















Roger Aylagas - B2A
René Perego - B2B
Cas 1
Aquest circuit és activat mitjançant un polsador de mà, que fa que la vàlvula 3/2, inicialment col·locada en la posició 2, passi a la 1, deixant que passi l'aire i que s'allargui per tant el cilindre. En deixar de prémer el botó la vàlvula 3/2 torna a col·locar-se en la posició 2 i elcilindre torna a la seva posició inicial per efecte de la força que exerceix la molla.
Qüestions
Per què el cilindre té la molla? Que passa si el cilindre no té molla?
El cilindre té la molla per tal que, en el moment que l'aire deixi de fer pressió sobre ell, pugui tornar a la posició inicial i es pugui repetir així el procés. Si no la tingués, el cilindre quedaria estès i no podríem repetir l'acció.Quan fa més força a l’avançament o al retrocés? Per què?
Fa més força en l'avançament ja que l'aie comprimit fa més força que no pas la molla

Cas 2
Aquest circuit és activat mitjançant un polsador de ma que fa que la vàlvula 5/2, inicialment situada en la posició 2, es col·loqui en la 1, habilitant així el pas de l'aire i en conseqüència l'allargament del cilindre. En deixar de prémer el botó lavàlvula torna a la posició 2 i fa que l'aire canviï de sentit cosa que produeix la tornada del cilindre a la seva posició natural.
Qüestions
Si el cilindre de SE (cas 1) també torna cap enrere, què guanyem amb el cilindre de DE?
Amb el cilindre de doble efecte la velocitat de retrocés és regulable ja que torna gràcies a la pressió de l'aire, mentre que en un de SE la tornada no es pot regular.Cas 3
Aquest circuit és activat mitjançant un polsador de mà, que mou la vàlvula 2/3 de la posició 2 a la 1, habilitant el pas de l'aire. Aquest mou la vàlvula 5/2 a la posició 1 de manera que l'aire pot continuar el seu curs i el cilindre es pot allargar. En el cas que es vulgui el retorn del cilindre, s'haurà de prémer un altre pulsador, cosa que farà moure una vàlvula 3/2 que deixarà quel'aire circuli i que la vàlvula 5/2 torni a la posició 2. Això comportarà un canvi de sentit en el flux de l'aire de manera que el cilindre retrocedirà fins la posició natural.
Qüestions
Quina és la diferència entre una línia de pressió i una de pilotatge?
La diferència entre una línia de pressió i una de pilotatge és que en el primer cas les vàlvules es es mouen per la pressió de l'aire, mentre queen el segon es mouen per efecte d'un polsador o pedal.

Cas 4
Aquest circuit és activant mitjançant un interruptor elèctric que, en ser activat, activa el corrent elèctric. Quan això passa, un detector envia una senyal a la electrovàlvula per tal que aquesta canviï de la seva posició inicial 2 a la 1, habilitant el pas de l'aire i en conseqüència l'extensió del cilindre. En apagar el corrent,l'electrovàlvula torna a la posició natural i inverteix el sentit de circulació de l'aire fent retornar el cilindre.

Cas 5
Per activar aquest circuit és necessari activar dos polsadors lligats a dues vàlvules 3/2. El primer polsador canvia la posició de la primera vàlvula per tal que aquesta habiliti el pas de l'aire. Restarà en aquesta posició fins que tornem a prémer el botó. Per tal que elcilindre s'allargui, només hem de prémer un pedal que mourà la segona vàlvula 3/2 i deixarà passar l'aire. Cada vegada que vulguem que el cilindre s'estengui haurem de prémer el pedal, ja que el cilindre és de SE i en deixar de prémer-lo torna a la posició inicial.
Cas 6
Per activar aquest circuit cal que premem alhora un botó i un pedal, els quals mouen al seu torn dues vàlvules 3/2, que caldrà tornar aprémer per desactivar-los. Si els premem els dos alhora l'aire circularà, ja que la vàlvula AND rebrà la mateixa pressió d'aire pels dos conductes, de manera que el cilindre de SE s'estendrà. Si volem que retrocedeixi, podem prémer el pedal i el botó o només un dels dos ja que com que hem situat la vàlvula AND si deixa de rebre pressió per una banda, el pas de l'aire queda tallat.

Qüestions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pr ctica de pneum tica
  • Valoraci Pr Ctiques
  • INFORME DE PR CTIQUES
  • GUIA DE HISTOLOG A PR TICA
  • Secuecia Pr ticas del Lenguaje
  • Casos Cl Nicos Pr Ctica De Simulaci N
  • PR CTIQUES FPAL TODO
  • Pr Ctiques 1 Moderna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS