pr ctica de pneum tica

Páginas: 13 (3210 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2015
Marçal Iborra
Albert Real
Pràctica de pneumàtica

Cas 1: Cilindre SE
El circuit consta de: una entrada d’aire connectada a una vàlvula de 3 vies que té un polsador manual amb retorn de molla i un escapament i finalment hi ha un cilindre de simple efecte amb molla.
L’aire entra al circuit per l’entrada d’aire a la primera vàlvula, com que l’entrada està taponada no passa l’aire ell cilindre esmanté en la seva posició original, quan apletem el polsador manual es produeix un canvi de vàlvula que permet que l’aire passi i es dirigeixi cap al cilindre i l’empenyi. Quan deixem de pitjar el polsador la molla que hi ha a la vàlvula fa que aquesta retorni a la seva posició original i empenyi l’aire que marxa a través d’un escapament.

Per què el cilindre té la molla? Que passa si el cilindre noté molla? Quan fa més força a l’avançament o al retrocés? Per què?  
Perquè com que és un cilindre de simple efecte necessita una molla que el retorni a la seva posició original quan cessi el flux d’aire.
Doncs que el cilindre no retornarà a la posició inicial perquè l’aire nomes entra per un costat.
Fa més força a l’anada ja que a la tornada està la molla per fer-la tornar tota sola.

Cas 2:Cilindre DE
El circuit consta de: una entrada d’aire connectada a una vàlvula de 4 vies que té dos escapaments i un polsador manual amb retorn de molla, unit a un cilindre de doble efecte.
L’aire entra al circuit per l’entrada d’aire a la vàlvula que el condueix a la part dreta del cilindre de doble efecte, aquest es mou cap a l’esquerra, empenyent l’aire que hi ha dins cap a la vàlvula, que surtcap a l’exterior per un l’escapament 5. Quan pitgem el polsador la vàlvula canvia i l’aire entra al cilindre per 4 i el desplaça cap a la dreta, empeny l’aire cap a 2 i surt a l’exterior per l’escapament 3.
Si el cilindre de SE (cas1) també torna cap enrere, què guanyem amb el cilindre de DE ?
Doncs que podrem controlar i canviar la força amb que el cilindre retrocedeix.


Cas 3: Pilotatgepneumàtic
El circuit consta de: tres entrades d’aire, dues de les quals van connectades a dues vàlvules de 4 vies, que tenen un escapament amb un polsador manual amb una molla que les retorna a la posició original. Aquestes dues van connectades a una 3a vàlvula de 5 vies amb accionament pneumàtic per les dues bandes, amb dos escapaments i una entrada d’aire. Aquesta 3a vàlvula va connectada a un cilindrede doble efecte.

Funcionament: l’aire entra per les entrades d’aire i en les vàlvules 1 i 2 l’aire no hi passa, en l’entrada 3 entra a la vàlvula 3 i empeny el cilindre de doble efecte cap a l’esquerra que empeny l’aire cap a la vàlvula 3 i surt a l’exterior per l’escapament. Quan apletem el polsador de la 1a vàlvula l’aire puja a i activa l’accionament pneumàtic que fa que la vàlvula 3 canviï il’aire que entra per l’entrada d’aire 3 vagi cap al cilindre de doble efecte i l’empenyi cap a la dreta. Quan pitgem el polsador de la vàlvula 2 passa el mateix que en la 1 però en comptes d’anar cap a la dreta, el cilindre de doble efecte va cap a l’esquerra.

Quina és la diferència entre una línia de pressió i una de pilotatge?
La línia de pilotatge transfereix la pressió al circuit adiferència de la de pressió que serveix per connectar els punts de racordatge de diversos components d’un esquema pneumàtic com a cable conductor en un esquema elèctric.
Cas 4: Electrovàlvula:
El circuit consta de: una entrada d’aire connectada amb una vàlvula de 5 vies amb dos escapaments ràpids i un accionament elèctric que dirigeix l’aire a un cilindre de doble efecte, paral·lelament hi ha un elèctricamb un interruptor i un solenoide de vàlvula que activa l’accionament elèctric i mou la vàlvula. Amb el circuit desconnectat, l’aire entra a la vàlvula i es dirigeix cap al cilindre de doble efecte i el mou cap a l’esquerra, quan toquem l’interruptor el circuit elèctric es tanca i envia un senyal elèctric que connecta l’accionament elèctric i fa que la vàlvula canviï de posició, ara l’aire...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo Pr ctico de Matem tica
  • Pr Ctica Tic Smart Notebook
  • Inform Tica Pr Cticas I
  • Pr Ctica 1 Est Tica
  • Seminario de tica en la pr ctica profesional
  • PR CTICA DE MATEM TICA B SICA
  • Cr Tica De La Raz N Pr Ctica
  • Pr Ctica 2 Pol Tica De Bienestar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS