Pobresa y Desigualdad

Páginas: 11 (2607 palabras) Publicado: 21 de julio de 2011
POBRESA I DESIGUALTAT EN UN MÓN GLOBAL

Maria Bodero
1r. Batxillerat
Història
Treball Proposat
3r. Trimestre

ÍNDEX

Introducció...............................................................2
Desigualtat i pobresa
2.1. Definició............................................................3
2.2. Un món global, però desigual...........................4
Formes de mesurarla pobresa
3.1. Mètodes de línia de pobresa.............................5
3.2. Mètodes de necessitats bàsiques insatisfetes..5
4. El Tercer Món
4.1. Causes de l'endarreriment.................................6
4.2. Estadístiques.....................................................8
4.3. Objectius del Mil·lenni......................................10
5.Conclusions.............................................................12

- 1 -
1. INTRODUCCIÓ

Molta gent al voltant del mon – a través de la radio, la televisió i altres mitjans de comunicació- prenen consciència i discuteixen cada vegada més las diferències entre rics i pobres. Al mateix temps, que polítics i investigadors reconeixen el vincles entre la desigualtat i altres fenòmens socials i polítics.

Avui endia, encara hi han elevats nivells de desigualtat en molts països i en algun d'ells s'ha elevat, fins i tot, més. A més, s'investiguen aquestes desigualtats, el seu rendiment econòmic, les imperfeccions del mercat i els drets de propietat. I s'arriba a la conclusió que la direcció d'aquesta desigualtat es deu al desenvolupament.

Però, per entendre la pobresa es necessari conèixer-la, viure-lapotser; comprendre qui són el pobres, on es troben, perquè estan en aquella situació i perquè no poden sortir.

Amb aquest treball vull comprendre que és exactament la pobresa o desigualtat, veure com s'ha desenvolupat, visualitzar l'estat actual, per què no hi ha cap solució vàlida, quins han sigut els papers dels organismes internacionals en la lluita per aquest fet per després arribar a unesconclusions.

- 2 -
2. DESIGUALTAT I POBRESA
2.1. Definició

La desigualtat s'utilitza per senyalar l'oposat a igualtat, és a dir, la falta d'equilibri entre dues coses. Per lo general, la desigualtat té un sentit negatiu i no significa diversitat ( en el sentit que no tots som iguals) representa la idea de falta d'equilibri entre dues o mes coses que formen part d'un fet. Normalment,aquesta desigualtat es relaciona amb qüestions socials que tenen a veure amb la societat: posició social, econòmica, sexe, religió, raça, etc.
La desigualtat és un fenomen típic de la majoria de la societat, ja que a partir d'aquesta es creen estructures o jerarquies. La jerarquia marca els diferents drets que s'estableixen en una societat.

Per un altre cantó, la desigualtat està molt relacionadaamb la pobresa.
La pobresa estructural es un concepte on es barregen dos criteris per mesurar la pobresa, la línia de pobresa, que dona la condició de pobre a la població que rep ingressos insuficients per sustentar el cost d'un estàndard mínim de consum, el segon es fa referència a les Necessitats Bàsiques Insatisfetes (NBI), que descriu la pobresa amb moltes carències.
El Banc Mundial ladefineix com la impossibilitat que representa per a un grup de la població per arribar a un nivell mínim, i considera a aquest segment de pobresa com aquells els quals els seus ingressos són menors a una línia de pobresa.

Aquestes definicions estableixen que és una “caixa bàsica de necessitats vitals” i que és un “caixa mínima d'aliments” la qual pot afectar molt entre països i en un mateix país enmoments diferents.

Hi han dos tipus de pobresa: la absoluta i la relativa. La pobresa absoluta s'entén com producte, mentre que la relativa com un proces d'evolució històrica on els mecanismes casuals han determinat grup socials que es troben en aquesta situació. En el primer cas la solució passa per un increment de capital que produeix un augment d'aliments; en la segona tracta de produir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pobresa y desigualdad en mexico
  • pobresa desigualdad y desarrollo
  • pobresa
  • pobresa
  • Pobresa
  • La pobresa
  • pobresas
  • Pobresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS