Posat a prova tema 9

Páginas: 6 (1344 palabras) Publicado: 2 de abril de 2014
 Historia del món contemporani
SINTETITZA

a) Quins problemes econòmics va haver d’afrontar Europa després de la Primera Guerra Mundial? Quins se’n van derivar del Tractat de Versalles?
La Gran Guerra va afeblir la economia europea en gran mesura, atès que va afectar negativament a la població i en la producció i va provocar la ruptura de la cooperacióinternacional entre els seus aliats. A més, van haver moltes morts i molt equipament productiu europeu va quedar destruït, y els preus del aliments bàsics va augmentar. El Tractar de Versalles va generar va desestabilitzar el sistema monetari internacional, va induir desconfiança en els inversors i va generar grans hostilitats econòmiques entre països.
b) Que va ser la prosperitat nord-americana dela dècada del 1920? Quins elements la van motivar? Va afectar de la mateixa manera tots els sectors econòmics i socials?
La força del dòlar va augmentar, fins a posar-se per sobre de la lliura esterlina ja que aquesta podia canviar-se per or, a més, els EUA va cedir crèdits al països bel·ligerants per a les reparacions de guerra. Aquest fet va propiciar a el que ara anomenem Els feliços anys 20.c) Quines causes van motivar l’enfonsament de la Borsa de Nova York l’any 1929? Com va esdevenir una crisi generalitzada?
La puja de les cotitzacions dels bancs va augmentar fins que va donar pas a una bombolla especulativa: l’augment de valor de les accions de la borsa, fins que el valor d’aquestes no va poder continuar pujant, llavors a causa de l’oferta massiva d’accions, el preu d’aquestesva baixar estrepitosament. Les connexions de l’economia internacional van fe que la situació interna dels Estats Units tingués repercussió als altres països del món, i molt específicament a Europa.
d) Quins països van ser els més afectats per la crisi mundial? Per què?
Hongria, Txecoslovàquia, Romania i  Polònia van ser els països més perjudicats, i especialment Alemanya, que encara tenia quepagar les reparacions de guerra a altres països.
e) Quins camins es van proposar per solucionar la crisi? Quines van ser les propostes de Keynes? Què va ser el New Deal?
Una de les propostes contra la crisi va ser la de Keynes, que proposava una major despesa pública en activitats com les obres públiques , creació de nous llocs de treball. Etc. Encara que també es va proposar una disminució desalaris, Keynes va afirmar que aquella mesura era errònia. La política de New Deal lluitava contra el descens dels preus (deflació), es va crear l’organisme AAA, amb l’objectiu de reduir la producció agrària i recuperar els preus.

2) DEFINEIX
- Deutes de guerra: van ser tots els deutes o pagaments que van haver de pagar per les destrosses de la guerra.
- Reparacions de guerra: Es diu reparacióde Guerra a la indemnització que el país o països derrotats han de pagar el país o països que s'han alçat amb la victòria en una guerra.
- Bens de consum durador: son bens que es poden utilitzar moltes vegades y duran llarg temps.
- Inflació: és l'augment generalitzat i sostingut dels preus del mercat en el transcurs d'un període de temps, generalment un any.
- Bombolla especulativa: l’augmentdel valor de les accions produïa sobretot pel convenciment entre els inversors que com més aviat compressin més grans seriens els guanys que n’obtindrien.
- Sobreproducció: procés econòmic en el qual es produeixen quantitats superiors a les que pot absorbir la demanda.
- Guerra Comercial: és el conflicte que esclata entre dos territoris per dominar el comerç d’una zona o mercaderia, així com lestraves, impostos i barreres que posen al lliure comerç, incloent els subsidis als propis productors.
- Crisi de liquidat: va ser quan les famílies van haver de vendre les accions a qualsevol preu per fer front als deutes.
- Deflació: baixada dels preus, demanda de més productes.
- Multiplicador Keynesià: plantejament de l’economia Keynes segons el qual l’augment de la despesa pública,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 9
  • Tema 9
  • TEMA 9
  • Tema 9
  • TEMA 9
  • 9 Temas
  • TEMA 9
  • TEMA 9

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS