Pràctica 1. Processos d'apreentatge

Páginas: 7 (1519 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2014

PRÀCTICA 1












ELS PROCESSOS
D’APRENENTATGE




















ÍNDEX

La situació---------------------------------------------------------------pàgina 1
Tipus de condicionament---------------------------------------------pàgina 1
L’estímul reforçador--------------------------------------------------pàgina 2
Tècniques de modificació deconducta-----------------------------pàgina 2












































Què ocorre en aquesta situació?

En aquesta situació que ens planteja “la plaga” un alumne que cursa segon de primària juntament amb els seus companys realitzen una sessió d’educació física. Aquest alumne sol provocar petits conflictes durant les classes que dur a terme ien aquesta sessió d’educació física està realitzant el contrari del que el professor li està dient. Estan realitzant un exercici amb un paracaigudes, el professor li diu aixeca’l i estira’l cap a fóra i ell ho aixeca i es fica per davall, el professor crida els alumnes mitjançant números per córrer per davall i ell córrer quan es nombra el número d’un altre alumne. Davant la resposta de l’alumnede no fer cas al que li diuen i de fer el que vol, el professor el mira d’un mode desafiant i el corregeix verbalment per intentar acabar amb la seva conducta però no funciona ja que el resultat és que el nin segueix portant-se malament.
Aquest comportament és produït per l’alumne, perquè és un alumne que vol atenció i comportant-se d’aquesta manera aconsegueix tota l’atenció que desitja.L’anàlisi que ens ofereix l’exemple diu que el professor assumeix que les reaccions negatives abordaran el comportament negatiu de l’alumne, quan en realitat l’animen. És a dir, el que el professor assumeix com a càstig és de fet una recompensa per l’alumne que necessita atenció.
La prescripció ens dóna uns criteris de com solucionar els problemes d’aquest alumne. La solució que ens dóna en aquestproblema és saber quan prestar atenció a l’alumne i saber quan ignorar-lo. El professor ha de saber quan donar-li aquesta atenció, si l’alumne es comporta d’una manera poc apropiada cal ignorar-lo i si l’alumne es comporta bé ha de rebre atenció.

Des del punt de vista de la psicologia de l’aprenentatge, quin tipus de condicionament es dóna a l’exemple?

Des del punt de vista de l’aprenentatge eltipus de condicionament que es dóna a l’exemple és un condicionament operant. L’aprenentatge operant es basa en una associació d’estímuls específics amb respostes específiques.

En aquesta situació, la resposta operant, portar-se malament i cridar l’atenció, és emesa per l’alumne davant la presència de l’estímul, la manca d’atenció per part del professor, que provoca unes conseqüències, l’atenciódel professor i dels companys de classe. Quan aquestes conseqüències són gratificants per l’alumne la probabilitat que la resposta aparegui de nou davant l’estímul s’incrementarà, així com passa a l’exemple en que el resultat és que l’alumne segueix portant-se malament.
Així podríem dir, que les persones, en aquest cas l’alumne, aprenen per allò que són recompensades, és a dir, l’alumne aprèn quequan es comporta d’una determinada manera tendrà l’atenció per part del professor.
En canvi, la conducta es debilitarà o desapareixerà quan les conseqüències siguin desagradables per l’alumne, així com diu a la prescripció que davant conductes de mal comportament cal ignorar i no prestar atenció a l’alumne, és a dir, l’extinció del reforç.






Quin és l’estímul reforçador?

Un reforçés el procediment que consisteix en administrar una conseqüència tan aviat com s’esdevé una determinada resposta.
L’estímul reforçador que apareix a l’exemple és l’atenció del professor i l’atenció per part de la resta de companys de classe a l’alumne.
L’estímul reforçador que apareix a l’exemple és un reforç positiu perquè l’atenció que li ofereixen el professor i els alumnes a l’alumne...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica 1
  • practica 1
  • practica 1
  • Práctica 1
  • Practica 1
  • Practica 1
  • practica 1
  • PRACTICA 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS