Practica Mitosi

Páginas: 2 (312 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
Biologia 4t ESO

Pràctiques

PRÀCTICA: DETECCIÓ D’ANOMALIES CROMOSÒMIQUES A PARTIR DEL CARIOTIP
OBJECTIUS: Reconèixer un cariotip humà i els criteris de classificació seguits en ell.Identificar diferents tipus d’anomalies i les seves conseqüències. Conèixer alguna tècnica d’identificació d’anomalies les seves possibles aplicacions. MATERIAL NECESSARI: Tisores Pegament FONAMENT TEÒRIC: Unidiograma es la ordenació i classificació dels cromosomes d’un individu, atenent a la seva mida i forma. El 1960, un grup d’experts acordà en una reunió a Denver, ordenar los cromosomes de major amenor mida i, dins de la mateixa mida, per la posició del centròmer, segons sigui medial, submedial o subterminal, com es mostra en la figura següent:

L’amniocentesi és una prova clínica que es fa aalgunes dones embarassades. Consisteix en extreure de 15 a 20 ml de líquid amniòtic. En aquest es troben cèl·lules que s’han desprès de l’embrió i han quedat flotant en el mateix.

1

Biologia4t ESO

Pràctiques

Las cèl·lules es passen a un medi de cultiu adequat i, amb la finalitat de detectar possibles alteracions cromosòmiques, se’ls hi fa una fotografia al microscopi òptic, durantla metafase de la mitosis, per a observar els seus cromosomes. En la següent taula apareix informació sobre algunes alteracions cromosòmiques freqüents en l’espècie humana:

PRÀCTICA: En duesproves d’aquest tipus s’han obtingut les fotografies que teniu a continuació. Uns de vosaltres treballareu amb la prova 1 i altres amb la prova 2. Identifique els diferents cromosomes i ordena’ls formantl’idiograma. Després, realitzeu un informe on s’adjunti l’idiograma obtingut per a la prova que heu analitzat indicant: 1. Sexe de l’individu al que pertany la fotografia del cariotip. 2. Presènciao no d’alguna anomalia cromosòmica, indicant-ne el tipus. 3. Síndrome i característiques del mateix. 4. Freqüència o taxa de mutació.

2

Biologia 4t ESO

Pràctiques

3

Biologia 4t ESO...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mitosi
  • Mitosi
  • mitosi
  • Mitosi
  • Mitosi
  • zoo mitosi
  • Practica
  • Practicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS