Practica Riu Llobregat

Páginas: 5 (1063 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
PRÀCTICA 07: Riu Llobregat - TREBALL INDIVIDUAL PREVI
Assignatura: Tecnologies Mediambientals i Sostenibilitat
Entrega del treball individual: abans de la sessió presencial



1. Segons el World Water Development Report 2012, WWDR4, de la UNESCO, quin d’aquests tres països és el que presenta un índex de reutilització d’aigua (water reuse index) més elevat: Austràlia, Angola o Noruega?Segons el document WWDR4, d'aquests tres païssos Austràlia és el que presenta un índex de reutilització d'aigua major, ja que es troba com a pionera en aquest aspecte a nivell global ( per sobre dels 30.000 metres cúbics d'aigua per habitant ).

2. Segons el World Water Development Report 2012, WWDR4, de la UNESCO, en les seves previsions per a l’any 2025 quin sector industrial tindrà unaproporció més gran d’aigua no retornada al medi (aigua consumida) respecte a l’aigua extreta del medi, el sector industrial europeu o el nord-americà? Quina és aproximadament aquesta proporció a Europa i a l’Amèrica del Nord?

Amb les dades que podem trobar en aquest document, el sector industrial Nord Americà consumirà un 18%, superant al sector Europeu que s'espera que per a l'any 2025 consumeixiun 16%.

3. Segons el World Water Development Report 2012, WWDR4, de la UNESCO, en l’àmbit mundial, quin sector es caracteritza per extreure un 20% del total de l’aigua extreta (any 2003), el sector domèstic o l’industrial?

No he trobat cap tipus d'informació específica a l'any 2003, però si que ho he fet per a l'any 2005, per tant contestaré aquesta pregunta amb aquestes dades. El nivellmundial que més s'aproxima al 20% del consum d'aigua és el sector industrial. Per la seva part el sector domèstic es queda en la meitat, un 10%.

4. Segons el World Water Development Report 2012, WWDR4, de la UNESCO, quins sectors de demanda es mesuren en l’índex relatiu d’estrès hídric (relative water stress index)?

Per tal de determinar l'índex relatiu d'estrès hídric es fa una relació entreuna sèrie de camps, més concretament tres. Aquests són: La demanda de volum d'aigua destinat al us domèstic, la demanda de volum d'aigua destinat al us industrial i per acabar la demanda de volum d'aigua destinat al us agrícola. Per acabar es fa una relació entre aquests tres camps i el volum d'aigua disponible a aquesta determinada zona geogràfica.

5. A Catalunya, qui pot gaudir del cànon socialde l’aigua segons l’Agència Catalana de l’Aigua? I en el teu municipi?

Per tal de poder optar al cànon socia de l'àigua és necessari:

Ser persona física titular d’un contracte domèstic de subministrament d’aigua
(només a l’habitatge on estan empadronats) i que es trobin en les situacions següents:
· Abonats titulars del contracte de subministrament d’aigua que tinguin una edat mínima de60 anys i que percebin una pensió mínima per jubilació, incapacitat permanent o viduïtat.
· Abonats titulars del contracte de subministrament d’aigua que formin part d’una unitat familiar amb tots els seus membres en situació d’atur.
O també:
Les famílies de quatre o més membres poden sol·licitar l'ampliació dels trams del cànon de l'aigua.
Les unitats familiars amb persones amb grau dedisminució superior al 75%, que computaran com a dues persones.

6. El cànon de l'aigua de l’Agència Catalana de l’Aigua s'articula en quatre trams segons si els volums consumits o facturats se situen per sota o per sobre d’una dotació bàsica considerada. Per sota d’aquesta dotació s’aplica el primer tram del cànon de l’aigua. Aquest primer tram té caràcter social i el seu objectiu és facilitar l’accésa l’aigua a tots els ciutadans a un cost més assequible. A quin volum ens referim per dia i per mes, en un habitatge de 4 persones? Quina és l’empresa subministradora d’aigua al teu habitatge i quin consum mitjà diari i per persona teniu?

En l’aplicació del cànon de l’aigua als usos domèstics es consideren quatre trams de
consum diferents, amb un mínim de 6 m3 per abonat mensualment.
Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PRACTICA 07 RIU LLOBREGAT
  • Riu Llobregat
  • Riu llobregat
  • Practica Llobregat
  • Riu Llobregat
  • Recorregut riu llobregat
  • Riu
  • hotel riu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS