Practica sistema de drets i llibertats

Páginas: 2 (415 palabras) Publicado: 22 de abril de 2014
CAS NÚM 5
1.- Quins drets fonamentals poden al•legar el Sr. Tomeu Miró i el diari Eivissa Avui respectivament per defensar els seus interessos? Expliqui perquè.
- Al Sr. Tomeu Miró li ha estatvulnerat el dret fonamental establert en l’article 18 de la CE, referent a la garantització del dret al honor, a la intimitat personal y a la pròpia imatge, ja que el diari local Eivissa ha publicatinformació sobre ell que danya la seva persona, així com la seva intimitat.
Per altra banda, el diari Eivissa, pot emparar-se en l’article 20, apartat d, el qual estableix que es reconeixen i protegeixenels drets a comunicar o rebre lliurament informació veraç per qualsevol medi de difusió. Així doncs, el diari afirma tenir probes que corroboren aquesta acusació i per tant considerem la informacióveraç.

2.- Què pot fer el Sr. Tomeu Miró davant la publicació d’aquesta notícia? Pot dirigir-se als tribunals ordinaris? Amb quins requisits i a través de quin procediment?
- El Sr. Tomeu Miró potpresentar-se davant els tribunals ordinaris a través del procediment preferent i sumari ja que el dret que considera que li ha estat vulnerat es fonamental, concretament el dret a la intimitat, honori a la pròpia imatge. El recurs es podrà establir 10 dies després de la següent notificació de l’acte, publicació de la disposició impugnada, requeriment per el cessament de la via de fet o eltranscurs del termini fixat.

3.- Podria arribar el cas davant del Tribunal Constitucional? A través de quin procediment?
- Si, a través del recurs d’amparament, després d’esgotar les altres vies, ja queha estat vulnerat un dret fonamental, i han estat utilitzats diners públics.

4.- D’acord amb la jurisprudència del Tribunal Constitucional, com es resoldria el fons del cas? Canviaria el resultatde la sentència del Tribunal Constitucional si la notícia no fos certa o el diari no tingués proves sobre el que ha publicat?
- El TC, consideraria que la llibertat d’informació te preferència, ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sistemes De Drets I Llibertats
  • drets i llibertats
  • Drets i deures dels alumnes
  • Sistemas operativos practica I
  • SISTEMA OPERATIVO PRACTICA I
  • Práctica I
  • practica i
  • Practica i

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS