practicas laboratorio

Páginas: 7 (1686 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2014






































4rt Grup 2
3/02/14
Índex:


Objectius
Base teòrica
Primer dia
Prova de Fehling
Procediments.
Resultats observats.
Prova de Lugol
Procediments.
Resultats observats.
Segon dia
Reconeixement de lípids
Llet i clara d’ou
Procediments
Resultats observats
Oli
Procediments
Resultats observats

Conclusiófinal

Autoavaluació


OBJECTIUS

Per què fem això?

Per reforçar els continguts que em treballat a classe, i tindre habilitats de coneixement sobre reconèixer les biomolècules en productes naturals.
També hem après a treballar de forma autònoma al laboratori i a col·laborar en grup.
Hem après a ajudar als nostres companys en cas que aquests ho necessitaren.
Hem adquirit coneixementssobre tots els utensilis que emprem en el laboratori i que hi hauria que fer en situacions de perill.
Alhora de fer l’examen ja haurem adquirit els suficients coneixements com per a saber les reaccions químiques en l’aplicació d’alguns elements amb uns altres.





























BASE TEORICA

Relacionar el que hem treballat a classe amb el que hem feten les pràctiques. Connectar-ho i assimilar-ho amb el temari donat a classe.

En aquestes practiques tractaven del reconeixement de biomolècules en productes naturals, per això tenim que saber les següents definicions que hem donat a classe o que les podem extraure del temari o apunts:
La biomolècula es un compost químic(associació d’àtoms), es a dir, combinacions de elements químics, queforma part del organisme humà, ésser viu. Segons la constitució de les cèl·lules que intervenen dos tipus de biomolècules:

- Inorgàniques: són més simples, pobres en energia i no son exclusives. Ex: l’aigua (H2o), les sals minerals (clorurs, carbonats, fosfats, ions...) i gasos (Carboni, Nitrogen, Oxigen...)

- Orgàniques: són més complexes, riques en energia i exclusives dels éssers vius, jaque estan fabricades per ells.

Glúcids (hidrats de Carboni). Es classifiquen en:

Monosacàrids: són els més senzills, ja que consten d’una sola molècula. Són solubles i dolços (s’anomenen sucres). Amb més Fehling. Ex: glucosa ( més important) fructosa (fruita), ribosa (forma part de àcid desoxiribonucleic, ADN) i galactosa (llet).
Disacàrids: formats per dos molècules monosacàrids. Sónsolubles i dolços (s’anomenen sucres, en conjunt amb els monosacàrids). Amb més solubilitat en Fehling. Ex: Sacarosa (glucosa + fructosa, s’obté al sucre de canya o de remolatxa) i lactosa (glucosa + galactosa, s’obté en la llet).
Polisacàrids: Són infinites unitats monosacàrids i fan la funció d’emmagatzematge d’energia i de formació d’estructures cel·lulars. Són poc saludables i no són dolços. Ambmenys Fehling. Ex: Midó ( reserva energètica en vegetals, forma l’hormona glucagó), glucogen (reserva energètica en animals, forma l’hormona de d’insulina), cel•lulosa (component de la paret de les cèl·lules vegetals), la quitina (forma part de la composició de l’exosquelet dels artròpodes i de les parets cel·lulars de molts fongs) i Agor-agar.

Lípids: són insolubles en aigua, però són solublesen éter o cloroform. Es classifiquen en:

Àcids grassos (àcid oleic) són capaços de crear triglicèrids, amb una molècula (glicerina). Tenen la mateixa funció que la glucosa, són combustible biològic. Són trencats per formar energia.
Triglicèrids (greixos): Estan formats per 3àcids grassos+glicerina, quan el trenca la lipasa. Estan al teixit adipós perquè es una reserva energètica.
Ceres: laseua funció es la protecció, formen cobertes protectores de les fulles i les fruites, perquè no hi haja evaporació total i a les orelles dels humans també fan la funció protectora.
Fosfolípids: és una substancia antipàtiques, que vol dir, que la seua estructura te una zona polar(que es relaciona amb aigua) i una altra apolar (que no es relaciona amb aigua). Constitueix l’estructura de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica de Laboratorio: Material de Laboratorio
  • practica de laboratorio: instrumentos de laboratorio
  • Practica laboratorio
  • Practicas de laboratorio
  • Practicas de laboratorio
  • Practica De Laboratorio
  • Practica laboratorio
  • Practica De Laboratorio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS