Precious

Páginas: 12 (2997 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2013
PRECIOUS
Treball SOBRE LA PEL·LÍCULA

ACTIVITAT INICIAL
Elabora una fitxa tècnica i artística sobre el film. (Sinopsis argumental, director, país, duració, producció, guió, música, fotografia, muntatge, distribuïdora, actors-personatges...)
Títol: Precious

Títol original: Precious: Based on the Novell Push by Sapphire

Direcció: Lee Daniels

País: Estats Units

Any: 2009

Datad'estrena: 05/02/2010

Durada: 109 min.

Gènere: Drama

Qualificació: No recomanada per a menors de 13 anys

Repartiment: Mo'Nique, Paula Patton, Mariah Carey, Lenny Kravitz, Sherri Shepherd, Nealla Gordon, Stephanie Andujar, Amina Robinson, Chyna Layne, Xosha Roquemore

Guió: Geoffrey Fletcher

Web: www.weareallprecious.com

Distribuïdora: Filmax

Productora: Lee DanielsEntertainment, Smokewood Entertainment Group
ACTIVITAT DESPRÉS DE VEURE EL FILM
1. ABUSOS
Precious pateix abusos sexuals per part del seu pare. Les Nacions Unides plantegen diferents tipologies d’abús sobre menors. Documentat al respecte i fes un petit treball d’investigació.
Hi ha molts tipus d’abús sobre menors, com per exemple:
Abús físic
Inclou tots els danys o lesions causades al nen peragressió d'un pare o adult relacionat amb ell.
Abús emocional
L'abús emocional consisteix en els actes que té un adult que generen alteracions del desenvolupament psíquic adequat del nen.
Abús sexual
L'abús sexual és quan un adult o un nen més obliga el contacte sexual a un nen. L'abusador pot usar força física, suborn, intimidació, trucs o aprofitar la manca de coneixement del nen.
Negligència
Lanegligència és una condició en la qual el cuidador o responsable d'un nen, deliberadament, o per una desatenció extraordinària, permet que aquest experimenti un patiment evitable i / o fracassa en proveir un o més ingredients generalment considerats com essencials per a l'adequat desenvolupament físic , intel·lectual i emocional dels nens.
Síndrome del nadó sacsejat
Consisteix en les lesionscerebrals produïdes per sacsejar fortament a un nadó, generalment inferior a un any, produint una acceleració del cervell, que es colpeja contra el crani.
Abús prenatal
Consiste en el daño físico al bebé antes de nacer, por consumo de tóxicos, violencia contra la madre o drogas inapropiadamente recetadas a la madre.
Síndrome de Munchausen per proximitat
És una forma macabra del maltractament en laqual el dany es produeix perquè un dels pares, generalment la mare, malalta deliberadament el nen o fa veure que aquest té una malaltia, la qual cosa produeix enorme efecte iatrogènic en ell.
Moltes societats avançades veuen com una monstruositat el maltractament a les dones , però en canvi observen com normal pegar els nens amb intenció d’educar-lo. Escriu unes línies sobre la frase anterior iofereix els teus punts de vista.
La meva opinió actualment sobre el maltractament esta mal vist tan com per les dones com per als nens, es veu mes mal vida amb les dones perquè pensem que ja son adultes i saben com defensar-se i com actuar en canvi creiem que els nens son dèbils per tant els pares els eduquen de diferents maneres, però no es correcte educar-los a cops ni a crits perquè noaprendran, als nens se’ls educa amb petits castics.

Què et sembla que representa la figura de la mare de Precious? Pensa en alguna situació en la que t’hagis sentit maltractat o maltractada. Quins sentiments et va provocar? Com vas reaccionar al maltractament? Entens la passivitat de la noia?
La mare de Precious la utilitza per a el que vol, la tracta malament i li fa sentir-se culpable de laseparació del seu marit, Precius no a tingut la figura de la mare perquè el seu tracte no era de mare i filla, ja que la maltractava psicològicament i físicament. Per sort mai m’he sentit maltractada, però en el cas que em sentis crec que buscaria una sortida. Entenc la passivitat de Precious perquè es sent inferior a la mare i te por a que li prenguin els seus fills.
Quins tipus de violència has...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Precious
  • Precious
  • Precious
  • Precious
  • Precious
  • Precious
  • Precious
  • Precious

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS