Premsa groga, cuba

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (284 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 6 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
CUBA
Document III - Comentari

Situarem aquest document l’any 1898: els Estats Units intervenen a la guerra de la independència de Cuba en contra d’Espanya aarrel de el que va passar amb el vaixell “Maine”.
El document ens parla sobre el que deia la premsa groga d’EEUU sobre Espanya, culpant-la de l’explosió del Maine(aquesta va ser una de les moltes acusacions i arguments per a actuar en contra d’Espanya amb l’objectiu que els EEUU declarés la guerra a Espanya i els ciutadansd’EEUU estiguessin d’acord amb la declaració de guerra). El Maine pertanyia als americans i el fet de creure que els espanyols van ser els culpables de l’explosió vaprovocar la excusa definitiva per a intervenir a la guerra de Cuba en contra d’Espanya.
En quant a l’anàlisi de la imatge veiem com dos responsables nord-americans de lapremsa groga estan fent pressió sobre un puzle amb lletres formant la paraula “WAR” (guerra). Sembla que estiguin esperant qualsevol moviment en fals per a atacar.A més són mostrats com uns nens petits que “juguen” i van vestits amb camises de dormir grogues. Veiem clarament la intenció de crítica a la premsa groga i a lamanipulació que hi ha hagut per part d’aquesta.
En conclusió, caldria dir que els americans van ser els que van sortir més beneficiats de tot això. Van aprofitarl’ajuda que van proporcionar a Cuba (lluitant contra Espanya) per a poder obtenir lliurement els productes Cubans i alhora establir-hi allà una base nord-americana (base deGuantánamo) que els hi serviria per a mantenir a Cuba més “controlada” i a la vegada poder fer servir aquesta base militar per a la reclusió dels presoners.
tracking img