presentacion

Páginas: 4 (873 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2014
Prípiat era una ciutat construïda el 1970 per a donar llar als treballadors de la Central Nuclear de Txernòbil i a les seves famílies. El 1971 és va iniciar la construcció de la central i va ser undels projectes més prestigiosos de l’època. Era la central nuclear més potent del món. Per això mateix, a Prípiat i a Txernòbil també se les coneixien en l”URSS com “ Les ciutats del futur”. Lacentral nuclear estava situada a 16 km de la frontera entre Ucraïna i Bielorússia. La planta tenia 4 reactors amb capacitat per produir 1000 MW cadascun. El disseny d’aquests reactors no complia elsrequisits de seguretat en aquestes dates.
A la nit del 25 al 26 d’abril de 1986, la cambra reactor de la Central Nuclear de Txernòbil va explotar. Una successió d’errors va provocar una enorme pujada depotència i una gran explosió, que va deixar al descobert el nucli del reactor i va emetre un gegantesc núvol radioactiu cap a tot Europa.
Només tres setmanes més tard amb l’ajuda de 4 mil tones desorra, bor, plom i argila, es va poder aïllar el reactor. Debut a la política de secretisme que tenia l’URSS no és va saber fins tres dies més tard que va passar al Txernóbil. En una àrea d’un radi de 30km del lloc de l’accident van ser evacuades més de 100.000 persones, tot i que n’hi ha algunes, la majoria gent gran, que va decidir continuar viure al seu poble de tota vida malgrat la contaminacióradioactiva.
En el nucli, exposat a l’atmosfera, el grafit del mateix cremava roent, mentre que el material de combustible i altres metalls s’havia convertit en una massa líquida. La temperaturaassolia els 2.500 º C i en un efecte xemeneia impulsava el fum radioactiu a una alçada considerable. Va començar llavors la construcció d’un túnel per sota del reactor accidentat amb l’objectiu iniciald’implantar un sistema de refrigeració. Les obres van durar 200 dies. Dues persones van morir com a conseqüència directa de l’explosió. En total, 600.000 persones van rebre dosis de radiació pels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Presentacion
  • Presentacion
  • Presentacion
  • Presentacion
  • Presentacion
  • Presentacion
  • Presentacion
  • Presentacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS