Preu del petroli

Páginas: 2 (304 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015
Comentari de text de l’article El preu del petroli ignora la guerra

En els últims mesos s’ha viscut un increment de conflictes bèl·lics, alguns amb un transfons estratègic peldomini del recursos fòssils, en zones que contenen països productors de cru. En contra del que es habitual pensar, el preu del petroli no s’ha vist afectat per les tensions a zones comUcraïna, que controla els principals gasoductes que subministren el 30% del gas a Europa, Iraq, un dels països amb més reserves de petroli, Síria, la franja de Gaza, etc.

Aquest fet ésdeu principalment a importants canvis en el panorama geopolític de l’energia i propiciat, en gran mesura per desenvolupaments tecnològics que permeten l’explotació de reserves de petroliantigament no accessibles.

Liderant la tecnologia del fracking o fracturació hidràulica de la roca mare, o també anomenada roca d’esquist es troba els Estats Units, que ha passatde ser un país altament importadors de petroli a tenir previsions de ser un dels països amb mes recursos de petroli i gas natural. Aquest fet ocasiona una pèrdua de poder per part de laOPEP, fent que el mercat sigui menys susceptible a conflictes bèl·lics.

Per altra banda, el lent creixement de l’economia mundial, en gran part donat el retrocés en el creixementque Xina ha estat experimentant en els darrers anys, que ha provocat una davallada del consum de cru, juntament amb l’augment del paper de les energies renovables amb la produccióenergètica mundial fan que el mercat no es vegi tan afectat com en dècades anteriors.

Amb aquesta evolució, i amb països amb un poder polític més lliberal que els antics països exportadorsde petroli, com són EEUU i Canadà, es preveu que es regularitzi el preu del cru a més de reduir el poder que posseïen antigament els règims del Golf Pèrsic.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Preu
  • petrolio
  • El Petroli
  • Petrolio
  • el petrolio
  • petrolio
  • el petrolio
  • Matematica Preu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS