Primers Auxilis

Páginas: 7 (1738 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2012
Primers auxilis

1. A que anomenem actuacions urgents?
Són les accions de Primers Auxilis dels que no depenen de forma
inmediata la supervivència de la víctima, però que poden millorar el
pronòstic de les seves lesions.


2. Una actuació d’urgència pot ser una actuació d’emergència?. Raona la resposta.
Les actuacions d’urgència i les actuacions d’emergència no són elmateix ja que en una actuació d’urgència es té que atendre al ferit, però no hi ha perill de que perdi la vida, en canvi, en una actuació d’emergència, són aquelles accions de primers auxilis que es tenen que realitzar de forma inmediata per intentar salvar la vida de la victima que té perill de morir.

3. Posa dos exemples de situacions d’urgència en què hauries d’actuar i com ho faries.Un exemple seria en cas d’estar en un restaurant dinant amb unes companyes de classe i una d’elles s’atraganta. El segon exemple seria en cas d’estar al carrer, i veus que una senyora cau i per mala sort es dona un cop al cap.
En el primer cas de la nostra companya que s’ha atragantat amb el menjar, es tracta d’augmentar la pressió dins el pit per aconseguir expulsar cap al’exterior la causa que ha provocat l’obstrucció, imitant el reflexe de la tos:
Primer ens colocarem a un costat i lleugerament pel darrera de la persona. Després em de sostenir el tòrax amb una mà i inclinar a la persona cap endavant per a què el l’objecte que ha causat l’obstrucció, al sortir, caigui al terra. Tindrem que donar fins a 5 cops a l’esquena ( entre els omoplats) amb l’altra mà icompravar després de cada cop si s’ha expulsat l’objecte ( no seguir colpejant en cas de ser expulsat).
En el segon cas, el de la senyora amb la ferida al cap, si es una ferida superficial, cal controlar l’hemorràgia si n’hi ha, seguidament, la netejem i desinfectem amb aigua i sabó, utilitzant gases estèrils o en cas de no tenir-ne a l’abast, amb un mocador... seguidament secarem bé la zona i sipodem aplicarem antisèptic, i per últim, taparem bé la ferida amb un apósit. Per tot això, si cal, aproparem la senyora a un bar perquè ens puguim proporcionar els materials que necessitem.

4. Què són les actuacions d’emergència?
Són totes aquelles accions de primers auxilis que es realitzen per salvar la vida de la víctima.



5. Per què se’ls anomena actuacions d’emergència? Iquins consideraries necessàries aplicar en una situació d’emergència?
Se’ls anomena actuacions d’emergència ja que són aquelles accions que es porten a terme per saber si la vida d’una persona por estar en perill inmediat.
En aquests casos tindriem que dur a terme l’actuació PAS:
1º. PROTEGIR, en primer lloc, a nosaltres mateixos i després a la víctima. Podem evitar nous accidents, sisenyalitzem el lloc de l’accident. Tant sols si hi ha perill per l’accidentat el tindrem que desplaçar, mantenint recte el eix cap- coll- tronc.
2º. AVISAR, és a dir donar SOS, indicant: el número i estat aparent dels ferits, si existeixen factors que puguin agreujar l’accident (caigudes de pòsters elèctrics) i el lloc exacte on s’ha produït l’accident. Saber que de la informació que nosaltres donem,dependrà tant la quantitat com la qualitat dels mitjans humans i materials, que allà ens arribin.
3º. SOCÒRRER. Aquesta és la finalitat principal dels primers auxilis, però per fer-ho correctament prèviament fa falta realitzar la avaluació del ferit.

A part d’aquests tres punts, és indispensable que estiguem tranquils i actuem amb rapidesa, també cal tenir en compte en situacions que hipuguin haver més d’una possible víctima, que realitzéssim un anàlisis de la situació per atendre als més greus, si fa falta i pot córrer perill la seva salut, cal moure’l amb molta precaució, també cal que examinem al ferit amb molta atenció, per saber si respira, té pols, si està conscient, si sagna o té fractures...una altra cosa important es que hem de ésser conscient del que podem o sabem fer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PRIMERS AUXILIS
  • Primers Auxilis
  • primers auxilis
  • Primers auxilis
  • primers auxilis Q2
  • Activitats M9 Primers Auxilis
  • Primers Auxilis
  • primers auxilis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS