Primo Levi

Páginas: 4 (952 palabras) Publicado: 30 de abril de 2012
1. Biografia Primo Levi
Va néixer el 31 de Juliol de 1919 a Turín. Va ser un escriptor italià d'origen jueu sefardita. Es l'autor de memòries, relats, poemes i novel·les. Va ser un supervivent del'Holocaust. La seva obra “Si això es un home” es considerada un de les més importants del segle XX.
Va estudiar química a l'Universitat de Turín al 1941. Es trobava treballant en el terreny de lainvestigació, a Milà, quan la intervenció alemanya al nord d'Itàlia, ocorreguda l'any 1943, el va empènyer a unir-se a un grup jueu de la Resistència. Amb l'adveniment del nazisme va intentar unir alspartisans i va ser enviat a Fossoli i després, va ser detingut i deportat al camp de concentració d'Auschwitz-Birkenau(Polònia), en el qual va sobreviure exercint treballs de laboratori per als nazis.Quan va ser alliberat pel l'exercit roig i va tornar a Itàlia va exercir com químic industrial en la factoria química SIVA. Al poc temps va començar a escriure les seves experiències en el camp i lasseva tornada. Aixi es van escriure les seves novel·les Si això es un home i La treva.
Quan es va jubilar va començar a dedicar-se amb més intensitat a la literatura. Es va suïcidar l'11 d'Abril de1987 tirant-se al buit pel forat de l'escala de la seva casa, sense deixar nota de suïcidi, l'ho que fa que molts crítics literaris segueixen qüestionant-se la seva mort.
Reflexió sobre el títol
Lanovel·la es titula Si això es un home per que durant tota aquesta, parla de les coses que viu ell allà, i es pot comprovar que algunes coses son inhumanes. Que moltes persones no tenen sentiments.A mesura que va avançant l'historia es pot veure com una persona en els camps de concentració perd tota autoritat i dret a ser una persona respectada dependent de la seva sang, es a dir, d'on prové. Ies que quan entrés a un camp de concentració perds tota dignitat, ja que els nazis et tracten com esser insignificant (ningú, cap ser viu, es mereix ser tractat així).
Contextualització
El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Primo levi
  • Primo Levi
  • primo levi
  • Holocausto Primo Levi
  • Ensayo Primo Levi, "Esto es un hombre"
  • Si esto es un hombre, Primo Levi
  • Si esto es un viaje- Primo Levi
  • Si Esto En Un Hombre Primo Levi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS