Producción Y Distribución De La Energia

Páginas: 30 (7338 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
Nom:
Curs: 1º Batxillerat
Data d’entrega: 27 / 10 / 09



Índex
2. Resum del tema ................................................Pàg. 3-19
2.1 Centrals elèctriques productores d’energia.....Pàg. 3-4
2.2 Centrals hidroelèctriques.................................Pàg. 4-10
2.3 Centrals termoelèctriques convencionals........Pàg. 10-14
2.4 Centralsnuclears.............................................Pàg. 14-18
2.5 Distribució de l’energia elèctrica....................Pàg. 18-19
Activitats del tema.................................................Pàg. 20- 24
Resum dels vídeos.................................................Pàg. 25-26
Notícia del diari.....................................................Pàg. 27
Comentari de la notícia deldiari...........................Pàg. 28
Contraportada........................................................Pàg. 29

Resum del tema
2.1 Centrals elèctriques productores d’energia
La necessitat de disposar d’energia elèctrica en grans quantitats i de manera immediata fa necessària l’existència de centrals productores que transformen l’energia primària en energia elèctrica. Aquestes instal·lacions, anomenadescentrals elèctriques, disposen d’un conjunt de màquines motrius i aparells que s’utilitzen per generar energia elèctrica.
Les centrals reben el nom genèric de l’energia primària que utilitzen: centrals termoelèctriques (de carbó, de gas, de fuel), centrals nuclears, centrals hidroelèctriques o hidràuliques, centrals eòliques, centrals geotèrmiques, etc.

Producció, transport i consum d’energiaL’element principal de qualsevol central generadora d’energia, tret de les centrals fotovoltaiques és el generador elèctric o alternador, que transforma l’energia mecànica en energia elèctrica.
Per transferir l’energia elèctrica des de les centrals generadores fins als centres de consum s’utilitza la xarxa elèctrica.
L’inconvenient principal de l’energia elèctrica produïda a les centrals és que no espot emmagatzemar, es a dir, si no es consumeix es perd. Per això, cal regular-ne la producció i ajustar-la al consum.

Tipus de centrals
Segons el servei que proporcionen en el consum global de la xarxa, les centrals es classifiquen en els tipus següents:
· Centrals de base o principals: Estan destinades a subministrar energia elèctrica de manera contínua. Tenen una potència elevada.
· Centralsde punta: La seva finalitat és ajudar a la central base per produir energia a les hores punta.
· Central de reserva: Són les que substitueixen totalment o parcialment la producció d’una central base ja sigui per reparació o averia.

· Centrals de bombeig: Són les centrals que bombegen l’aigua d’un embassament inferior a un de superior per poder reutilitzar aquesta aigua per obtenir energia ales hores punta. Les centrals de bombeig han de ser obligatòriament hidroelèctriques o hidràuliques. Bomben l’aigua amb la turbina la qual alimentem amb l’energia sobrant a les hores vall.
Una dada important és la potència instal·lada d’una central elèctrica, que és la potència d’energia que pot generar l’alternador amb un determinat factor de potencia.


2.2 Centrals HidroelèctriquesLes centrals hidroelèctriques es basen en l’aprofitament de l’energia de l’aigua que transporten els rius per convertir_la en energia elèctrica, i utilitzen turbines que a través d’un eix es comunica amb l’alternador que transforma l’energia cinètica de rotació en energia elèctrica.

Les instal·lacions que aprofiten l’energia cinètica de l’aigua directament o per mitjà de petites preses sónles centrals d’aigua fluent o d’aigua corrent. Les que aprofiten l’energia potencial de l’aigua retinguda per una presa que eleva el nivell de l’aigua i regula el cabal del riu aigües avall són les centrals amb regulació o d’aigua embassada.
· Centrals d’aigua fluent: Es construeixen en els llocs en què l’energia hidràulica disponible es pot utilitzar directament per accionar les turbines. El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Producción y distribución
  • Produccion y Distribucion
  • produccion de la energia
  • produccion de energia
  • Produccion de energia
  • Maderas en Distribución de Energía Eléctrica
  • Red de distribucion de energia electrica
  • Distribución de la energia solar en el planeta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS