Promocion de la

Páginas: 2 (387 palabras) Publicado: 15 de agosto de 2012
INFORMACIÓ IMPORTANT

· Què és el Virus del Papiloma Humà (VPH)?
Papilomavirus humà: Tipus de virus que pot causar la formació de teixit anormal, com per exemple, berrugues i altres canvis en lescél.lules de l'úter.
La infecció del VPH durant una llarga durada de temps pot causar l'anomenat càncer d'úter. El VPH també pot desencadenar altres tipus de càncer com per exemple cancers a l'anus,la vagina i la vulva.

· Que és el càncer d'uter?
És una malaltia en la qual les cel.lules del cos es multipliquen sense control, majoritariament a l'uter o també a la vulva, vagina, anus, etc. Eltipus de càncer es determina per el lloc on comença a afectar, encara que despres es pugui extendre per altres parts del cos.

· Quins són els signes i simptomes del càncer d'uter?
Abundant fluxvaginal (fora del normal), dolor o pressió a la zona pelvica, sagnat fora del normal i molt abundant.
Tots aquests simptomes depenen de cada persona, és a dir, si es veu que hi ha alguna cosa anormal,caldria avisar al ginecoleg/a.
PROGRAMES DE PROMOCIÓ.

· VACUNACIÓ CONTRA EL VPH: La vacunació en les nenes o dones contra el VPH que deriva a càncer d'uter. Actualment hi ha un programa depromoció contra el VPH en escoles de primària i hospitals, que promouen a les nenes/dones a vacunar-se contra aquest virus.

CATALUNYA/PUIGCERDÀ: Per altre banda a Catalunya, inclús Puigcerdà, només esfan xerrades a universitats de ginecologia, universitats d'infermeria, és a dir, tots les universitats que estiguien relacionades amb l'àmbit de la salut. Aquestes xerrades estan organitzades per metgesespecialistes i professors.
PROMOCIÓ DE LA SALUT
En canvi, per a la població que no estudia a universitats d'aquest tipus no hi ha cap mena de xerrada ni reunio informativa sobre el VPH

·Higiene física:fa referencia a la que afecta al cos de l'individuu. Mantenir una bona higiene física implica actuar sobre aquells factors que poden produir alteracions en l'àmbit del funcionament de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PROMOCION
  • Promocion
  • Promocion
  • Promocion
  • Promoción
  • promocion
  • PROMOCION
  • promocion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS