Propietats de la vida

Páginas: 3 (546 palabras) Publicado: 20 de enero de 2015

1. Propietats de la vida
a) Si prepares una dissolució aquosa de sulfat de coure i deixes evaporar l’aigua, es formen uns cristalls que van creixent de mica en mica. Es podrien dir que estanvius? Explica-ho. No estan vius, el que passa és que les diferents condicions estan creant una unió de molècules que crea els cristalls.
b) Un cotxe consumeix combustible i oxigen, els transforma enenergia i expulsa els productes de la combustió. Tu fas una cosa semblant. Així doncs, per què no acceptem que un cotxe és un ésser viu? Perquè un cotxe no pren decisions per sol i perquè no està sempreen marxa.
2. Origen de la vida
a) L’experiment d’Urey i Miller té una gran importància en la història de la biologia. Explica per què. Perquè van demostrar la possibilitat de la síntesi de molèculesorgàniques precursores dels éssers vius a partir de compostos inorgànics en un ambient aquós, amb energia elèctrica i a elevades temperatures. 
b) Quins avantatges tenen les fonts hidrotermalssubmarines com a escenari alternatiu per a l’origen de la vida? Que en les fonts hidrotermals submarines s'han trobat elements químics indispensables per la formació de les biomolècules.
c) En quinsfets es basen les hipòtesis que proposen l’origen extraterrestre de les primeres biomolècules? Alguns científics diuen que és probable que les molècules bàsiques de la vida arribessin de l’espai id'altres diuen que transportaven minúsculs éssers vius semblants als bacteris actuals. 
d) Com es va produir l’enriquiment en oxigen de l’atmosfera primitiva? Per què és un fet tan important en lahistòria de la vida a la Terra?



3. Enginyeria genètica
a) En quin sentit es pot afirmar que l’enginyeria genètica és una reprogramació de l’activitat vital d’un ésser viu? En el moment en el que esmanipula i modifica la informació genètica d’un ésser viu, o bé per mitjà de gens d’altres organismes, o per la modificació dels propis gens. 
b) Plasmidis, virus i enzims de restricció són les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les propietats textuals
  • propietats textuals
  • Les Propietats Textuals
  • Propietats Peri Diques
  • Propietats químiques dels glúcids
  • Propietats I Assaigs De Materials
  • Propietats del text català
  • 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS