Protecter and gamble

Páginas: 10 (2274 palabras) Publicado: 15 de enero de 2012
ÍNDEX

1. Historia Procter and Gamble 1

1.1 Coneix P&G 1

2. Preguntes a respondre 3

2.1 Bloc 1: Preguntes generals 3
2. Quines són les característiques organitzacionals claus del 2005? Per què P&G proposa aquesta tipologia d’estructura? 4
3. Creus que Lafley hauria d’haver mantingut un fort compromís de mantenir l’estructura de l’Organització del 2005 o l’hauria d’havereliminat? Per què? 4

2.2 Bloc 2: Estructura dels 90s (Exhibit TN12) 6
1. Quin és el gran canvi estructural de P&G? i què s’ha mantingut estable? 6
2. Per què P&G manté el focus geogràfic al centre i dóna un paper auxiliar al producte i les funcions? 6
3. Intenta comprendre i explicar el paper dels Global Category Leaders 7

2.3 Bloc 3: Estructura Organitzacional 2005 81. Explica els principals canvis que observes. 8
2. Avantatges i inconvenients de la nova estructura adoptada. 8

1. Historia Procter and Gamble

1. Coneix P&G

Ni William Procter ni James Gamble tenien en ment la idea d’establir-se a Cincinnati.

Si bé la ciutat era un important centre comercial i industrial a principis del segle XIX, tant William com James, provinentsd'Anglaterra i Irlanda respectivament, tenien plans de prosseguir cap a l’oest.

No obstant això, malgrat les seves intencions, tots dos van haver de detenir-se en aquesta ciutat, a la qual es considerava "la Reina de l’oest". William va haver de quedar-se per cuidar Martha, la seva dona, qui va morir poc temps després a causa de la malaltia que la afligia.

James, per la seva banda, va romandre a laciutat per rebre atenció mèdica.
William Procter aviat es va convertir en un famós fabricant de veles. James Gamble, en canvi, va començar a treballar com aprenent en l'àrea de la producció de sabons. Aquests dos homes mai s'haurien conegut, si no fos per la destinació que va fer que es casessin amb les germanes, Olivia i Elizabeth Norris, i pel sogre de tots dos que els va convèncer queconformaran una societat comercial.

El 1837, arran del suggeriment d'Alexander Norris, neix una nova empresa: Procter & Gamble.

Els anys de la societat. El 1837 era difícil posar en marxa una empresa. Cincinnati era una important plaça comercial, però el pànic financer s’havia apoderat d’estats Units. Es va produir el tancament de centenars de bancs a tot el país. La possible fallida dels Estats Unitstenia preocupada a tota la població. Així i tot, William i James van fundar la seva nova empresa i, en lloc de sucumbir al pànic financer que commocionava el país, van decidir preocupar-se per trobar la millor manera de competir amb els altres 14 fabricants de sabons i espelmes de la ciutat.

Enmig d'aquesta tempesta financera, la calma que aquests homes van demostrar era un fidel reflex de laseva mentalitat progressista per als negocis, mentalitat que es transformaria en el segell distintiu de Procter & Gamble. Per exemple, en la dècada de 1850, tot i els rumors d’una imminent guerra civil als EUA, van decidir construir una nova planta per sustentar el creixement que s’estava produint a l’empresa. Temps després, van elaborar un dels primers programes de participació en els guanys quees van implementar al país, i es van situar entre els precursors del sector industrial nord-americà en invertir en laboratoris d’investigació. Ja l’any 1890, la incipient societat entre Procter i Gamble havia crescut fins a transformar-se en una corporació multimilionària.

No obstant, P & G mai va deixar de pensar en el futur.

2. Preguntes a respondre

1. Bloc 1: Preguntes generals1. Quins són els motius que porten a la integració global d’aquestes dues estructures als 90s?

Al 1950 P&G als Estats Units va crear divisions en les seves línies de productes per millorar la gestió del funcionament, cada producte tenia la seva pròpia línea, amb les seves pròpies organitzacions del personal.

En 1946 P&G va introduir TIDE al mercat, el seu producte més important. La seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Procter And Gamble
  • Procter and gamble
  • Procter and gamble
  • Proctor And Gamble
  • Procter And Gamble En Japan
  • Caso Procter And Gamble
  • Procter and gamble
  • Procter And Gamble

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS