proyecto de camaras frigorificas

Páginas: 4 (914 palabras) Publicado: 27 de junio de 2013
5. Refrigerants
Els refrigerants o fluids frigorífics s'utilitzen transportant calor d'un punt a un altre, la seva funció és absorbir la calor en un punt per cedir-lo en un altre puntposteriorment. Hi ha dos tipus de refrigerants, els frigorígens que són compostos
químics, capaços de liquar amb facilitat i que són utilitzats com a fonts productores de fred mitjançant l'alliberament de lacalor latent en l'evaporació (produeixen el refredament gràcies a la transformació de líquid a vapor). L'altre tipus de refrigerants són els frigoríferos, els quals la seva funció és la de transferirl'energia tèrmica des de l'objecte a refredar al frigorigen.

5.1. Classificació dels refrigerants
5.1.1. Refrigerants purs
Són fluids formats per un sol component amb un únic tipus de molècula. laseva característica física principal és que per a una pressió en concret, la temperatura roman constant durant un canvi d'estat.
5.1.2. Mescles
Les mescles es caracteritzen, per estar formats per mésd'un component. s'escullen
els components per tal d'aconseguir unes característiques concretes, com per exemple, capacitat frigorífica, eficiència, temperatura de descàrrega, pressió de vapor, etc.Modificant el percentatge dels components que formen la mescla, s'aconsegueix que les característiques de la barreja variïn.
Dins de les mescles, hi ha dos tipus, mescles azeotròpiques i mesclesazeotròpiques. El
primer grup, les mescles azeotròpiques, es produeix un lliscament de temperatura en
els canvis d'estat mentre que les mescles azeotròpiques es comporten pràcticament igual que unrefrigerant pur: els diferents components que formen la barreja, s'evaporen i condensen alhora.

5.2. Propietats
5.2.1. Calor latent de vaporització
Com més alt sigui aquest valor, la producciófrigorífica serà més elevada i el cabal màssic serà menor. Aquest fet permet la utilització d'equips més petits i de menor potència.
5.2.2. Calor específic
Un major rendiment del refrigerant depèn que en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Indice proyecto camara frigorifica
  • Camara frigorifica
  • Cámaras Frigoríficas
  • Cámara Frigorífica.
  • camara frigorifica
  • Cámara frigorífica
  • Camara frigorifica
  • Camaras frigorificas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS