Pràctica organuls cel·lulars

Páginas: 2 (437 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2013

PRÀCTICA 9:Orgànuls cel·lulars



Objectiu: observar diferents orgànuls cel·lulars al microscopi.

Cloroplast

Els cloroplasts són uns orgànuls exclusius de les cèl·lules vegetals. Són decolor verd per la presència de la clorofil·la. Són els encarregats de fer la fotosíntesi, que és el procés pel qual a partir d'aigua, sals minerals i diòxid de carboni elaboren matèria orgànica enpresència de la llum solar.


Els cloroplasts els observarem de l'elodea que és una planta aquàtica. Les seves fulles són d'un color verd molt intens degut als seus grans cloroplasts. És una plantarobusta que creix en aquaris d'aigua freda i estancs tropicals de temperatures moderades. Amb una temperatura adequada la planta és capaç de sobreviure en ambients amb poca il·luminació i falta denutrients. Té la capacitat de produir grans quantitats d'oxigen. Cada planta presenta un únic sexe produint flors diferents que utilitzen per la reproducció.

Elodea

Cromoplast

Els cromoplastssón uns orgànuls que es poden trobar en les cèl·lules vegetals. La seva funció és encarregar-se de la síntesi i l'emmagatzematge dels pigments. Solen ser de color groc o taronja. El canvi de color enla maduració de fruits com els tomàquets i els pebrots resulten d'una transformació dels cloroplasts en cromoplasts dins les cèl·lules dels fruits. Com per exemple el tomàquet.




AmiloplastEls amiloplasts són un tipus de plast que es troben en les cèl·lules vegetals. Tenen la funció de l'emmagatzematge de grànuls de midó. El midó es forma en els cloroplasts durant la fotosíntesi.Després és hidrolitzat i es resintetiza com midó de reserva en els amiloplasts. Com per exemple ho podem trobar en la patata.



Material:
Fulles d'elodea
1 Tomàquet
1 Patata
1 Microscopi
3Portaobjectes
2 Cobreobjectes
Paper
Lugol

Procediment:

Cloroplast

1. Arrancar una fulla d'elodea.
2. Posar-ho al portaobjectes.
3. Posar el portaobjectes al microscopi.
4. Observar....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • orgànuls cèl·lulars delemitats per membrana i nucli
  • Orgànuls cel·lulars delimitats per membranes.
  • Presentacio organuls
  • Els organuls
  • Organuls Celulars
  • organuls
  • Organuls
  • orgànuls de les cel·lules

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS