Psicoanalisi

Páginas: 2 (380 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2012
1. PERVIVÈNCIA ACTUAL DE LA PSICOANALI

Des dels seus orígens, la psicoanàlisi ha estat present a cada època.
La seva pràctica i la seva teoria han anat desenvolupant-se al llarg de més de centanys i han estat la base de formació de moltes generacions de professionals: psicoanalistes, psicòlegs, psiquiatres i psicoterapeutes.
També ha tingut una funció clau en la formació complementària detots aquells que fan de la seva tasca professional una relació assistencial: metges, infermeres, educadors, treballadors socials, mestres, etc.
D'altra banda, les connexions de la psicoanàlisi ambl'art (cinema, arts plàstiques, literatura, música, teatre , “performance”, ..) també han estat constants i han generat fructíferes produccions.
Les aplicacions terapèutiques de la psicoanàlisi estanpresents en moltes institucions tant públiques com privades, dedicades a l'assistència, prevenció en la salut mental com en serveis socials, educació, toxicomanies, atenció precoç, justícia, serveisde salut en general, etc.

Avui en dia treballs científics sobre neurociència han confirmat l’existència de l’inconscient reprimit de Freud, i també el fet que els records reprimits estan en algunlloc i condicionen el comportament. Aquest esdeveniment científic situa la psicoanàlisi avui, després de moltes crítiques, en una gran perspectiva de ser corroborada i confirmada per la neurociència(estudi del sistema nerviós central) i alhora de poder evolucionar gràcies a les aportacions neurocientífiques.
Un exemple clar, serien els treballs científics amb neuroimatges, que fetes abansd’iniciar un procés psicoterapèutic psicoanalític i després de finalitzar el tractament evidencien canvis en el funcionament cerebral. El que s’ha experimentat en nens autistes on els canvis de lesneuroimatges, donen lloc a una notable millora de les relacions emocionals i comunicatives interpersonals, amb evolució del llenguatge i del nivell cognitiu.

Sen’ s dubte la psiquiatria infantil amb un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicoanalisi
  • Psicoanalisi
  • El psicoanalisi
  • psicoanalisi
  • psicoanalisi
  • Psicoanalisi infantil
  • psicoanalisi
  • psicoanalisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS