psicologia cognitva

Páginas: 3 (521 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2014
Assertivitat: Tipus de conducta que implica l’expressió dels sentiments propis, necessitats i opinions sense amenaçar ni castigar els altres i sense violar els seus drets.

Atenció: Concentracióde la ment humana en relació a alguna cosa. Tot el cos es prepara i s’orienta cap a una finalitat determinada. Primera fase de l’adquisició del coneixement.

Codificació: Procés en què es transformaun estímul sensorial en un símbol. En els éssers humans, es codifica bàsicament mitjançant el llenguatge.

Cognitiu: Tot el que és relatiu a la ment humana i als processos mentals, com pensar,raonar, imaginar, etc.

Compulsió: Conducta repetitiva que serveis per calmar l’ansietat i el malestar.

Epistemologia: Principis o teories que expliquen de quina manera coneixem la realitat. Tambés’anomena teoria del coneixement. És una reflexió filosòfica i també científica. Una teoria psicològica es basa en una determinada epistemologia.

Memòria a curt termini: Memòria de treball queselecciona i codifica la informació abans de passar-la a la memòria de llarg termini. Té capacitat limitada.

Memòria de llarg termini: Memòria on es guarda tota la informació acumulada de les persones. Téuna capacitat il•limitada.

Memòria sensorial: Memòria pròpia de les percepcions dels sentis: visual, auditiva, etc: És el pont de contacte entre la realitat i la memòria de curt termini. Té unadurada molt breu, de segons.

Pensament irracional: Creença de les persones, indiscutible i preconscient, que determina a seva manera de veure el món i la seva conducta i que no té una justificaciósòlida ni racional.

Percepció: Conducta complexa mitjançant la qual la persona organitza les seves sensacions i coneix la realitat exterior. La percepció depèn dels sentits i de les estructures mentalsinternes.

Pertorbació emocional: Desequilibri o conflicte emocional, pels pensaments irracionals.

Programa: És la descripció detallada dels passos que un sistema de coneixement segueix per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cognitva
  • Procesos Cognitvos
  • Cognitvo-Conductual
  • procesos cognitvos
  • la discapacidad cognitva
  • Reserva Cognitva
  • Cognitva
  • Teorias cognitvas del aprendizaje

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS